Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Οργή για υποτιθέμενο λογότυπο στα ελληνικά Rafale με γαλοπούλα που τρέχει

Τουρκία: Οργή για υποτιθέμενο λογότυπο στα ελληνικά Rafale με γαλοπούλα που τρέχει

Οι Τούρκοι μιλούν για ακραία πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και φερέφωνο του Ερντογάν, η Turkiye, με δημοσίευμα της ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες πιλότοι στα νέα Rafale που έχει παραλάβει η χώρα μας και τα οποία αποτελούν αγκάθι στο μάτι της Τουρκίας, έχουν ζωγραφίσει – ως είθισται – ένα λογότυπο.

Οι Τούρκοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο λογότυπο, απεικονίζει μια γαλοπούλα (Turkey) που φοράει φέσι, να τρέχει σαν να θέλει να γλιτώσει, κρατώντας την Τουρκική σημαία και από κάτω γράφει: «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη».

Ο αθόρυβος θάνατος

Ενώ από κάτω από το λογότυπο υπάρχει γραμμένο το εξής: «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος». Μάλιστα η Turkiye για να ανεβάσει το ηθικό ισχυρίζεται ότι οι τούρκοι έχουν πεισμώσει και όλοι λένε «αυτό δεν θα συμβεί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θέση στο θέμα πήρε και ο απόστρατος πτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος είπε: «Αυτή η πρόκληση δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα.» και ο πτέραρχος συνέχισε τη γνωστή «καραμέλα» των Τούρκων: «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας».

Συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, να λέει πράγματα που ούτε ο ίδιος πιστεύει καλά καλά, αλλά τα λέει για να τα πιστέψει: «Το θάρρος και η εκπαίδευση των πιλότων μας (λέει ο Τούρκος) είναι απαράμιλλό. Οι πιλότοι μας είναι σαν πέτρες».

Η αλήθεια

Φυσικά πρόκεται για άλλο ένα δημιούργημα της τουρκικής προπαγάνδας, καθώς το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που εδρεύει στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα που στο επίσημο λογότυπο της εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με την ελληνική σημαία υπό το βλέμμα ενός αγέρωχου γερακιού.

Το λογότυπο στο οποίο αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα σχεδίασε ιδιώτης, ο οποίος διαχειρίζεται σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το σχέδιο φυσικά και δεν χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και την 332η Μοίρα στην οποία έχουν ενταχθεί τα μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως εξήγσε ο ιδιώτης, το δημιούργησε ως απάντηση σε λογότυπο που σχεδίασαν Τούρκοι και το οποίο δείχνει έναν αετό να σπάει στη μέση ένα Rafale. Πρόκειται για ένα σχέδιο που εντοπίζεται να διαμοιράζεται από τουρκικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τέλη Μαΐου 2022. Σημειώνεται ότι το έμβλημα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι όντως ο αετός, ωστόσο το εν λόγω λογότυπο που διαμοιράστηκε από τούρκικους λογαριασμούς σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι επίσημο έμβλημα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024