Φωτιά για ακόμα μία φορά στην Ηλεία, αυτήν την φορά στον Πύργο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κορυφής. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και στις 3 Ιουλίου στις Πόρτες Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική Ηλεία. Εξαιτίας της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112.
Καίει σε δασική έκταση
Σύμφωνα με τοπικά μέσα η φωτιά τώρα έχει δύο εστίες και στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Καίει δασική έκταση ενώ εκτιμάται ότι παίρνει διαστάσεις, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει κίνδυνος για το χωριό. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και πέρυσι τον Ιούλιο.
Επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 μονάδες πεζοπόρου.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.