Υπουργικό Συμβούλιο: Νέος εισαγγελέας Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ
Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ επελέγη η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ευαγγελία Νίκα.
Η νέα ηγεσία για τις κορυφαίες θέσεις στην ποινική και διοικητική δικαιοσύνη επελέγη σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ επελέγη η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ευαγγελία Νίκα.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διαδέχεται τον αποχωρήσαντα λόγω ορίου ηλικίας, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος παρέμεινε επί τρία χρόνια στο τιμόνι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου , έχει ακόμα μόνον ένα χρόνο, ως θητεία για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Διαβάστε επίσης: Κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της Δικαιοσύνης
Ο νέος ανώτατος εισαγγελέας έχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή περί τα 40 χρόνια δικαστικής του διαδρομής, έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων με σημαντικές παραμέτρους.
Η κορωνίδα όμως της δικαστικής του πορείας υπήρξε η ιστορική πρόταση του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση, με βαριά στοιχειοθέτηση και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, έτσι ώστε το δικαστήριο δίκασε και καταδίκασε με όχημα την πρόταση Ντογιάκου.
Η Ευαγγελία Νίκα για ΣτΕ
Πέραν του Ισίδωρου Ντογιάκου, η κυβέρνηση προχώρησε σε επιλογή νέας Προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μια θέση από τις πλέον σημαντικές στην ηγεσία της δικαιοσύνης.
Η Ευαγγελία Νίκα ήταν προ της επιλογής της ως Προέδρου, αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διακρίνεται για την νομική της κατάρτιση, τη σύνεση και την δυνατότητα της να είναι αποδεκτή από τους συναδέλφους της και πρόκειται να παραμείνει ως επικεφαλής στην Προεδρία του ΣτΕ για δύο χρόνια.
Η κυρία Νίκα επιλέχθηκε μετά την αποχώρηση την περασμένη Πέμπτη, λόγω συνταξιοδότησης του Προέδρου του Δικαστηρίου Δημητρίου Σκαλτσούνη.
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442