Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονιμοποίησής του δηλώνει ο Τζεντιλόνι

Ταμείο Ανάκαμψης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονιμοποίησής του δηλώνει ο Τζεντιλόνι

«Η επιτυχής εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και για κάθε μελλοντική συζήτηση ως προς τη δημιουργία μόνιμων δημοσιονομικών εργαλείων»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι να δημιουργήσει η Επιτροπή μόνιμα δημοσιονομικά εργαλεία μετά την εκπνοή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ζωτικής σημασίας η επιτυχής εφαρμογή του

«Η επιτυχής εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και για κάθε μελλοντική συζήτηση ως προς τη δημιουργία μόνιμων δημοσιονομικών εργαλείων«, απαντά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι  σε ερώτηση του αντιπροέδρου του ΕΚ Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις μελλοντικές πολιτικές της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης Φυσικό αέριο: Κίνδυνος για ύφεση στην Ευρώπη καθώς ο Πούτιν απειλεί να κλείσει τις στρόφιγγες

«Η Επιτροπή  συμφωνεί», πρόσθεσε ο Επίτροπος, «ότι η κεντρική δημοσιονομική ικανότητα απουσιάζει από την αρχιτεκτονική της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης» και αναφέρθηκε στην πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή το 2017, «στο πλαίσιο  δέσμης μέτρων για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, για μια Ευρωπαϊκή Λειτουργία Σταθεροποίησης Επενδύσεων (ESIF), η οποία αποσκοπούσε στη στήριξη των μελών της ζώνης του ευρώ σε περίπτωση μεγάλων ασύμμετρων κλυδωνισμών».

Ο κ. Παπαδημούλης υπέβαλε ερώτηση στην Επιτροπή αν επεξεργάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμων δημοσιονομικών μηχανισμών που θα έχουν τη δυνατότητα σταθεροποιητικής επέμβασης στα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν ασύμμετρους εξωτερικούς κλυδωνισμούς, οι οποίοι έχουν αυξηθεί σημαντικά, τόσο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, όσο και λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024