Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Fiat 500 σβήνει 65 κεράκια

To Fiat 500 σβήνει 65 κεράκια

Η 4η Ιουλίου εκτός από επέτειος της αμερικανικής ανεξαρτησίας αποτελεί την ημέρα γέννησης του μοντέλου που στα τέλη της δεκαετίας του ’50, αποτέλεσε την ιταλική εκδοχή για το «αυτοκίνητου του λαού» χωρίς να απαρνείται την φινέτσα της γενέτειρας του

Τo Fiat 500 αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο διαχρονικά τετράτροχα της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία όταν στα τέλη της δεκαετίας έφερε την επανάσταση, καθιστώντας το αυτοκίνητο προσιτό στο ευρύ κοινό.

Αυτό συνέβη πριν ακριβώς 65 χρόνια και η Fiat γιορτάζει τα γενέθλια του μοντέλου συμβόλου που συνεχίζει την πορεία του εξίσου αειθαλές και πλήρες ιταλικού στυλ στην νέα ηλεκτρική εκδοχή του.

Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν και με μια εξαιρετική εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 500, το οποίο το 1ο 6μηνο του έτους αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας.

«Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 έφτασε στο βάθρο της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο μισό του έτους», σημείωσε ο κ. Oliver Francois, CEO της Fiat και Global CMO της Stellantis. «Ειδικότερα στη Γερμανία είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεπερνώντας τα μοντέλα των εγχώριων κατασκευαστών. Παράλληλα είναι εξαιρετικά δημοφιλές και σε μεγάλες αγορές, όπως στην Ιταλία (1η θέση), στη Γαλλία (3η θέση) και στην Ισπανία (3η θέση), στοιχείο που αποτελεί απτή απόδειξη ότι η FIAT έχει επιλέξει ένα σωστό δρόμο προς τη βιώσιμη και προσιτή ηλεκτροκίνηση. Δημιουργήσαμε την αυτοκίνηση για όλους και τώρα στόχος μας είναι και η ηλεκτροκίνηση να είναι για όλους κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας, “it’s only green when it’s green for all”». 

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας.  Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η 2η γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και την χρήση ηλεκτροκίνηση.

Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία -μέχρι στιγμής- καθώς το 500 διατίθεται σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, έχοντας κατακτήσει περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία.
Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Με αφορμή τα γενέθλια του διαχρονικού μοντέλου της η Fiat ένωσε τις δυνάμεις με το Leonardo di Caprio, δημιουργώντας δύο βίντεο που αναδεικνύουν την αλλαγή που εκπροσωπεί το νέο ηλεκτρικό 500 και ταυτόχρονα ότι οι φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και να κερδίζουν τα βλέμματα με το στυλ τους


Να σημειωθεί ότι ως μουσική υπόκρουση των βίντεο χρησιμοποιήθηκε η αρχική εκδοχή της μουσικής του Nino Rota, για το «Dolce Vita» σε πρώτη επανέκδοση από το 1962 καθώς το συγκεκριμένο soundtrack θεωρήθηκε ιδανικό για όσα εκπροσωπεί το 500.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024