Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις 12 ημερών προγραμματίζουν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair

Ισπανία: Απεργιακές κινητοποιήσεις 12 ημερών προγραμματίζουν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair

Οι εργαζόμενοι στην Ryanair στην Ισπανία απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair που έχουν ως βάση τους την Ισπανία προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA.

Η ανακοίνωση αυτή, καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης συνθηκών χάους στα αεροδρόμια, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δέκα πτήσεις προς Ισπανία ακυρώθηκαν

Επίσης, η ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων, που άρχισε την Πέμπτη, οδηγώντας την Ryanair στην ακύρωση δέκα πτήσεων σήμερα στην Ισπανία.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση πτήσης στις 05:00, το πρωί του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκωλ του Παρισιού λόγω της συνέχισης απεργίας, ενώ νέα ειδοποίηση κατατέθηκε για το Σαββατοκύριακο της 9ης και 10ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT).

«Λόγω απουσίας λύσης στη σύγκρουση, ζητείται από τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους» μεταξύ 7.00 και 14.00 τοπική ώρα σε ποσοστό 20% στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις στο πρώτο αεροδρόμιο της Γαλλίας, το CDG, βορειοανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Οι προληπτικές ακυρώσεις, που αποφασίστηκαν από τη διοίκηση λόγω μιας απεργίας των πυροσβεστών του αεροδρομίου με μισθολογικά αιτήματα, η οποία υποχρεώνει να κλείσει ένα μέρος των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και επομένως μειώνει τις δυνατότητες, αντικατοπτρίζουν μια επιδείνωση σε σύγκριση με τις δύο πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν μια πτήση στις έξι είχε ματαιωθεί το πρωί στο Σαρλ-ντε-Γκολ.

«Η κινητοποίηση συνεχίζεται στους πυροσβέστες», οι οποίοι «δεν είναι ικανοποιημένοι με τις προτάσεις της διεύθυνσης», δήλωσε ο Ντανιέλ Μπερτόν, ο γενικός γραμματέας της CGT του Ομίλου ADP, διαχειριστή των αεροδρομίων του Παρισιού.

Όπως δήλωσε, η απεργία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την τρέχουσα ειδοποίηση, ενώ νέες ειδοποιήσεις κατατέθηκαν για το προσεχές Σαββατοκύριακο, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σχολικών διακοπών και κατά παράδοση καταγράφει κορύφωση της κίνησης στα αεροδρόμια, εκτός από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις εθνικές οδούς.

Οι αιτίες του χάους στα αεροδρόμια

Θυμίζουμε ότι το Politico, σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, αναφέρει ότι τα αεροδρόμια έχουν ατελείωτες ουρές στο check-in και τον έλεγχο επιβατών, οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απειλούν να αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων και του μετρό απεργούν επίσης.

Από τις Βρυξέλλες έως τη Βαρσοβία, από το Αμστερνταμ μέχρι το Λονδίνο, υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες για τον θυμό και το χάος – η ταξιδιωτική βιομηχανία ανέκαμψε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν από τα lockdown του κοροναϊού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε εταιρείες που είχαν απολύσει χειριστές αποσκευών, πωλητές εισιτηρίων και πλήρωμα καμπίνας αεροπλάνων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να ενισχυθούν γρήγορα με νέο προσωπικό.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024