Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Το “καλοκαίρι της οργής” συνεχίζεται – Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και τα εθνικά ταχυδρομεία

Βρετανία: Το “καλοκαίρι της οργής” συνεχίζεται – Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και τα εθνικά ταχυδρομεία

Το συνδικάτο CRW που εκπροσωπεί περίπου 115.000 εργαζομένους στο Royal Mail ζητά από τα μέλη του να επικυρώσουν την έναρξη κινητοποιήσεων

Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια, κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας, συνεχείς απεργίες σε τρένα, μετρό και από σήμερα και στο τραμ του Λονδίνου. Και πλέον στον ορίζοντα έρχεται να προστεθεί και η απειλή μεγάλης απεργίας στα ταχυδρομεία. Το λεγόμενο «καλοκαίρι της δυσαρέσκειας» στη Βρετανία καλά κρατεί, αυξάνοντας συνεχώς την πίεση προς την κυβέρνηση Τζόνσον.

Το συνδικάτο CRW που εκπροσωπεί περίπου 115.000 εργαζομένους στα ταχυδρομεία της χώρας (το Royal Mail) ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας, βάσει της οποίας τα μέλη του συνδικάτου θα κληθούν να αποφασίσουν για την έναρξη μεγάλων κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι, με το αίτημα των αυξήσεων στους μισθούς τους.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται στις 19 Ιουλίου και αν είναι θετικό, όπως το συνδικάτο θεωρεί βέβαιο πως θα είναι δεδομένων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τα νοικοκυριά της χώρας, τότε ο κλάδος οδεύει προς την μεγαλύτερη απεργία του εδώ και δεκαετίες.

Προστέθηκαν και τα τραμ

Αυτό έχει γίνει εξάλλου και με τα βρετανικά τρένα, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποίησαν τρεις 24ωρες απεργίες την περασμένη εβδομάδα, τις οποίες το συνδικάτο τους χαρακτήρισε ως μόλις την… αρχή. Οι απεργίες στο εθνικό δίκτυο των σιδηροδρόμων (και την περασμένη Τρίτη και στο μετρό του Λονδίνου) προκάλεσαν χάος, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος του συνδικάτου προκειμένου να πιέσει τις αρχές και τους επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης να δεχτούν τα αιτήματα τους για αυξήσεις και αναίρεση των απολύσεων που είχαν αναγγελθεί.

Στη διαταραχή στις μεταφορές ήρθε να προστεθεί και το δίκτυο του τραμ του Λονδίνου, καθώς οι οδηγοί πραγματοποιούν απεργία σήμερα και αύριο, έχοντας αρνηθεί την πρόταση για αύξηση των μισθών κατά 3%, όταν ο πληθωρισμός εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 11% μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Αντιστοίχως, και η διοίκηση του Royal Mail προτείνει μια αύξηση των μισθών κατά 2% που οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ως… αστεία δεδομένης της εκτίναξης του κόστους της ζωής. Το συνδικάτο ζητά αύξηση άνω του 5,5% και καλεί τα μέλη του να συμφωνήσουν σε έναρξη κινητοποιήσεων για να στείλουν το μήνυμα τους προς την διοίκηση και τις αρχές.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024