Βρετανία: Το “καλοκαίρι της οργής” συνεχίζεται – Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και τα εθνικά ταχυδρομεία
Το συνδικάτο CRW που εκπροσωπεί περίπου 115.000 εργαζομένους στο Royal Mail ζητά από τα μέλη του να επικυρώσουν την έναρξη κινητοποιήσεων
Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια, κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας, συνεχείς απεργίες σε τρένα, μετρό και από σήμερα και στο τραμ του Λονδίνου. Και πλέον στον ορίζοντα έρχεται να προστεθεί και η απειλή μεγάλης απεργίας στα ταχυδρομεία. Το λεγόμενο «καλοκαίρι της δυσαρέσκειας» στη Βρετανία καλά κρατεί, αυξάνοντας συνεχώς την πίεση προς την κυβέρνηση Τζόνσον.
Το συνδικάτο CRW που εκπροσωπεί περίπου 115.000 εργαζομένους στα ταχυδρομεία της χώρας (το Royal Mail) ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας, βάσει της οποίας τα μέλη του συνδικάτου θα κληθούν να αποφασίσουν για την έναρξη μεγάλων κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι, με το αίτημα των αυξήσεων στους μισθούς τους.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται στις 19 Ιουλίου και αν είναι θετικό, όπως το συνδικάτο θεωρεί βέβαιο πως θα είναι δεδομένων των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τα νοικοκυριά της χώρας, τότε ο κλάδος οδεύει προς την μεγαλύτερη απεργία του εδώ και δεκαετίες.

Προστέθηκαν και τα τραμ
Αυτό έχει γίνει εξάλλου και με τα βρετανικά τρένα, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποίησαν τρεις 24ωρες απεργίες την περασμένη εβδομάδα, τις οποίες το συνδικάτο τους χαρακτήρισε ως μόλις την… αρχή. Οι απεργίες στο εθνικό δίκτυο των σιδηροδρόμων (και την περασμένη Τρίτη και στο μετρό του Λονδίνου) προκάλεσαν χάος, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος του συνδικάτου προκειμένου να πιέσει τις αρχές και τους επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης να δεχτούν τα αιτήματα τους για αυξήσεις και αναίρεση των απολύσεων που είχαν αναγγελθεί.
Στη διαταραχή στις μεταφορές ήρθε να προστεθεί και το δίκτυο του τραμ του Λονδίνου, καθώς οι οδηγοί πραγματοποιούν απεργία σήμερα και αύριο, έχοντας αρνηθεί την πρόταση για αύξηση των μισθών κατά 3%, όταν ο πληθωρισμός εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 11% μέχρι τα τέλη της χρονιάς.
Αντιστοίχως, και η διοίκηση του Royal Mail προτείνει μια αύξηση των μισθών κατά 2% που οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ως… αστεία δεδομένης της εκτίναξης του κόστους της ζωής. Το συνδικάτο ζητά αύξηση άνω του 5,5% και καλεί τα μέλη του να συμφωνήσουν σε έναρξη κινητοποιήσεων για να στείλουν το μήνυμα τους προς την διοίκηση και τις αρχές.
Πηγή: ΟΤ
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- Σοκολάτα: Τους influencers επιστρατεύει η βιομηχανία για να ξανακερδίσει μερίδια
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442