Ιταλία: Σε φάση εξάπλωσης ο κοροναϊός για τέταρτη εβδομάδα – Σχεδόν 1.000.000 τα ενεργά κρούσματα
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο κοροναϊός παραμένει σε φάση εξάπλωσης στην Ιταλία, όπου τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα πλησιάζουν πλέον το εκατομμύριο.
Ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής του SARS-CoV-2 στην Ιταλία αυξήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας (φωτογραφία αρχείου του AP/Luca Bruno, επάνω, από κεντρικό δρόμο του Μιλάνου).
Φάση εξάπλωσης
Ο δείκτης αυτός – ο Rt – παρέμεινε πάνω από το 1,0 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, δεδομένο που υποδεικνύει πως ο ιός παραμένει σε φάση εξάπλωσης.
Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: «Η υποπαραλλαγή Omicron ΒΑ.5 είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη συνηθισμένη γρίπη», λέει καθηγητής
Για την περίοδο από την 7η Ιουνίου ως την 20ή Ιουνίου, την πιο πρόσφατη που εξετάζεται στην έκθεση, ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής ήταν 1,3, που σημαίνει ότι για κάθε ανάρρωση καταγράφονταν κατά μέσο όρο 1,3 μολύνσεις. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ο Rt βρισκόταν στο 1,07.
Εξάλλου την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου ο δείκτης επίπτωσης ήταν 763 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με άλλα λόγια αυξήθηκε κατά 50% και πλέον από τα 504 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους της προηγούμενης.
Βαρύς απολογισμός
Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 86.334 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 72 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα του ιού στη χερσόνησο πλησιάζουν πλέον το εκατομμύριο (είναι 929.006).
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην Ιταλία έχει φθάσει τους 168.425 νεκρούς επί συνόλου 18,6 εκατ. μολύνσεων. Είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην Ευρώπη, έπειτα από αυτόν της Βρετανίας, και ο όγδοος βαρύτερος στον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442