Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dimand: Έντονο το ενδιαφέρον για τη δημόσια προσφορά

Dimand: Έντονο το ενδιαφέρον για τη δημόσια προσφορά

Θεωρείται πιθανό να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ η τελική ζήτηση

Απολύτως επιτυχημένη θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εγγραφή της Dimand, που ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπερκαλυφθεί και το green shoe (δικαίωμα προαίρεσης αγοράς ως 931.800 υφιστάμενων μετοχών κυριότητας των νυν κοινών μετόχων), ενώ θεωρείται πιθανό ότι η τελική ζήτηση θα ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά της Dimand έχει «αγκαλιαστεί» από ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα σημαντικά ποσά που επενδύονται.

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία για την πώληση του 50% του Alpha

Το εύρος της τιμής διάθεσης της μετοχής είχε οριστεί στα 13-15 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μεταβιβάσεις ακινήτων: Επιχείρηση «τέλος στο χαρτοβασίλειο»

Υπενθυμίζεται ότι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετέχουν ως cornerstone επενδυτές το family office της Μαριάννας Λάτση, Latsco με 15 εκατ. ευρώ και το fund του George Elliott, Orasis με 10 εκατ. ευρώ, αποκτώντας συνολικά το 8,92% της εταιρείας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ενώ η εταιρεία θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Πού θα κατευθυνθούν τα προς άντληση κεφάλαια

Το σύνολο των καθαρών εσόδων που θα έχει η Dimand, ύστερα από την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τοποθετείται σε 93 εκατ. ευρώ. Από αυτά:

50,89 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή αλληλόχρεου λογαριασμού μεταξύ της Dimand και της Eurobank.

28 εκατ. ευρώ θα οδηγηθούν στην χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων συμβολαιογραφικών προσυμφώνων για την αγορά ακινήτου).

13,83 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της απόκτησης νέων ακινήτων.

7,6 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση 10 υφιστάμενων έργων.

Χαρτοφυλάκιο 23 έργων

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται ο όμιλος περιλαμβάνει 15 υπό εξέλιξη επενδυτικά έργα συνολικής ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης (GDV) κατά την ολοκλήρωση περίπου 497,6 εκατ. ευρώ και τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Από το ποσό αυτό περίπου 210,1 εκατ. ευρώ αφορούν κτίρια γραφείων, 233,3 εκατ. ευρώ κτίρια μικτών χρήσεων, 26,3 εκατ. ευρώ αφορούν ξενοδοχείο, και 27,9 εκατ. ευρώ αφορούν οικιστική ανάπτυξη και επιπλωμένα διαμερίσματα.

Επίσης, σχεδιάζει να αναπτύξει 8 επιπλέον επενδυτικά έργα, για 5 από τα οποία βρίσκεται σε ισχύ συμβολαιογραφικό προσύμφωνο απόκτησης ακινήτου.

Τα έργα αναπτύσσονται υπό τις 100% θυγατρικές εταιρείες:

– Lavax Μ.Α.Ε., η οποία έχει συνάψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου στην Αθήνα,

– Insignio Μ.Α.Ε., η οποία έχει προβεί σε αγορά ακινήτου στο Μαρούσι,

– ΚΑΛΛΙΓΑ Estate M.A.E., η οποία έχει προβεί σε αγορά ακινήτου στη Φιλοθέη,

– IQ Athens M.A.E., η οποία έχει υπογράψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά ακινήτου στον Βοτανικό – Ελαιώνα,

– Filma Μ.Α.Ε., η οποία έχει υπογράψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών στο ακίνητο/έργο «ΦΙΞ», και

– Nea Peramos Side Port M.A.E., Pefkor M.A.E., Dramar M.A.E., οι οποίες έχουν υπογράψει συμβολαιογραφικά προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά ακινήτου στη Νέα Πέραμο Καβάλας, Νέα Πέραμο Αττικής και Δράμα, αντίστοιχα.

Τα επενδυτικά έργα αναμένεται να αναπτυχθούν με ίδια και δανειακά κεφάλαια σε αναλογία 25%-35% προς 75%-65% αντίστοιχα.

Είσοδος στις ΑΠΕ

Επιπλέον, η Dimand έχει αποφασίσει να επεκτείνει την δραστηριότητά της και στον τομέα των έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με τη διοίκηση να σημειώνει πως «μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην κύρια δραστηριότητα της εταιρείας, υπό την έννοια ότι η παραγόμενη ενέργεια θα μπορεί μέσω απευθείας διμερών συμβάσεων να τροφοδοτεί τα αναπτυσσόμενα ακίνητα, βελτιώνοντας το ενεργειακό τους αποτύπωμα».

Ήδη, από τον Ιούλιο του 2021 υπέγραψε σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης με την Εθνική Τράπεζα για την μίσθωση ακινήτου 400 στρεμμάτων στα Γαλάτιστα Χαλκιδικής και έχει ξεκινήσει ενέργειες για την λήψη αδείας παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 36MW από φωτοβολταϊκά στοιχεία.

(Πηγή: ΟΤ)

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024