Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροπροστασία: Μια σημαντική δωρεά οχυρώνει την Αρχαία Ολυμπία απέναντι στις φλόγες

Πυροπροστασία: Μια σημαντική δωρεά οχυρώνει την Αρχαία Ολυμπία απέναντι στις φλόγες

Η πρωτοβουλία της Husqvarna έρχεται να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη στη μάχη της πυροπροστασίας

Για άλλη μια χρονιά, οι πρώτες ζέστες έφεραν μαζί τους και τις πρώτες φωτιές και η ανάγκη υποστήριξης των δασικών υπηρεσιών στο τιτάνιο έργο τους είναι κάτι παραπάνω από σαφής. Στο πλαίσιο αυτής της εθνικής προσπάθειας, κάθε συνεισφορά είναι σημαντική. Και κινήσεις όπως αυτή της εταιρείας ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Husqvarna στην Ελλάδα, έχουν ειδικό βάρος.

Έχοντας συνδέσει τη δραστηριότητά της στη χώρα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος – όπως εξάλλου και το brand που εκπροσωπεί εδώ και εξήντα χρόνια – η Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ αποφάσισε να θέσει τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της Husqvarna, αλλά και την τεχνογνωσία της, στην υπηρεσία της δασοπροστασίας. Για τους λόγους αυτούς, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την παροχή μηχανημάτων και εξοπλισμού ασφαλείας  Husqvarna στους προστάτες του δάσους, δηλαδή στους δασικούς υπαλλήλους και δασεργάτες.

Έχοντας διάρκεια τεσσάρων ετών και προβλέποντας δωρεές συνολικού ύψους 100.000€, η συμφωνία Συνεργασίας προβλέπει την προσφορά αναγκαίου εξοπλισμού, όπως αυτός θα προκύπτει από τις πραγματικές ανάγκες στο πεδίο, βάσει των σχετικών αξιολογήσεων των αρμόδιων αρχών. Το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο αναρτήθηκε δημόσια, διασφαλίζει διαφάνεια και θεσμικότητα στη δράση.

«Ας κρατήσουμε τη φλόγα εκεί που ανήκει!»

Με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε τη φλόγα εκεί που ανήκει» – δηλαδή, στην Ολυμπιακή Δάδα – η πρωτοβουλία της Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ επέλεξε να «υιοθετήσει» την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και υπογράφηκε η συμφωνία. Πέραν της προφανούς σημασίας του μνημείου για τον ελληνικό, αλλά και συνολικά τον δυτικό πολιτισμό, και της διεθνούς ακτινοβολίας του, η καρδιά του αρχαιοελληνικού αθλητισμού αποτελεί και το κατεξοχήν παράδειγμα της άρρηκτης σύνδεσης του πολιτιστικού κεφαλαίου με το φυσικό περιβάλλον – αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τόσο της Παντελής Παπαδόπουλος, όσο και της Husqvarna.

Πλέον, το δάσος της Φολόης, ο Κρόνιος Λόφος, αλλά και το σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν «υιοθετηθεί» από την εταιρεία, με στόχο τον εξοπλισμό των υπηρεσιών, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση των προηγμένων μηχανημάτων της Husqvarna, προκειμένου οι φλόγες να κρατηθούν μακριά από το εθνικό και παγκόσμιο κεφάλαιο που αποτελεί το μνημείο.

Ένα αρχαίο πρόταγμα με σύγχρονη ακτινοβολία

Μια από τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τρέπεται μέσω των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής σε επιτακτικό πρόταγμα για όλους μας, καλώντας μας να αναπτύξουμε σχέση ευθύνης με τη φύση. Ένα πρόταγμα που η Husqvarna κάνει πράξη από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, αναπτύσσοντας και τελειοποιώντας καινοτόμα προϊόντα για τη φροντίδα και την προστασία κήπων, αγρών, δασών και πάρκων.

Καθόλου τυχαία, η εταιρεία επέλεξε να εμπιστευθεί τον Παντελή Μ. Παπαδόπουλο, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας, ως τον πρώτο εμπορικό συνεργάτη της εκτός της σκανδιναβικής επικράτειας, πριν από 60 ολόκληρα χρόνια. Στις έξι δεκαετίες που ακολούθησαν, η ελληνική εταιρεία απέδειξε επανειλημμένως ότι μοιράζεται το ίδιο όραμα ευθύνης και αγάπης απέναντι στη φύση, μυώντας χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες στη φροντίδα της γης και του πρασίνου.

Η πιο πρόσφατη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσαρμοσμένη στις αυξανόμενες ανάγκες θωράκισης του ελληνικού φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, έρχεται να προστεθεί σε μια συνεπή παρουσία ευθύνης και συνεισφοράς, όπως αυτή προκύπτει από την ταύτιση της εταιρείας με το δασικό φυσικό περιβάλλον, το οποίο και έχει θέσει ως αποστολή της να υπηρετεί.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024