Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Αγώνας δρόμου για να αντικρούσει τη δικογραφία - Η εισαγγελική εντολή και οι πιθανές νέες διώξεις

Πισπιρίγκου: Αγώνας δρόμου για να αντικρούσει τη δικογραφία – Η εισαγγελική εντολή και οι πιθανές νέες διώξεις

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μαζί με τους συνηγόρους της, καλείται να βρει στοιχεία που θα αντικρούσουν τόσο το πόρισμα των ιατροδικαστών, όσο και αρκετές καταθέσεις μαρτύρων εις βάρος της.

Σε 15 ημέρες «θα έχουν τελειώσει όλα» αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Αυτή είναι η εντολή των δύο εισαγγελέων που εποπτέουν την υπόθεση, οι οποίοι θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε 15 ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν αν θα ασκήσουν δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η κλήση που πήρε την Πέμπτη η 33χρονη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περιγράφει επακριβώς για ποια αδικήματα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και, συγκεκριμένα, όπως σημείωσε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, ως «βασική ύποπτη» για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Διαβάστε επίσης: Ήμουν εκεί τη μέρα που πέθανε η Μαλένα – Τι αποκαλύπτει οικογενειακός φίλος της Ρούλας και του Μάνου

«Αυτό το κομμάτι πρέπει να κλείσει σε 15 ημέρες. Αναμένεται στην προθεσμία που της δόθηκε για την άλλη εβδομάδα, να δώσει η ίδια υπόμνημα, στο οποίο πρέπει να ‘παλέψει’ το πόρισμα των ιατροδικαστών, που αποτελεί και το πιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της», τόνισε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Και όχι μόνον καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στις σχεδόν 60 καταθέσεις που περιλαμβάνει η δικογραφία, υπάρχουν και αρκετές επιβαρυντικές καταθέσεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου».

Θα μπουν κι άλλοι ύποπτοι στο «κάδρο»;

Όσον αφορά στο θάνατο των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, δεν υπάρχει άλλος ύποπτος, δεν υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος, ξεκαθάρισε η Άννα Κανδύλη.

Μετά το 15νθήμερο, όμως, οι δύο εισαγγελείς που εποπτεύουν την υπόθεση θα δουν και τα άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αν προκύπτουν άλλα αδικήματα – όχι για τον θάνατο των παιδιών – και για άλλους και ανάλογα με το ποια είναι αυτά, τότε θα γίνουν ξεχωριστές δικογραφίες.

Γιατί αυτή η κατάθεση είναι διαφορετική

Δεκάδες πολίτες, που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο αποκαλούμενο «θρίλερ της Πάτρας», είχαν αναρωτηθεί από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου, γιατί δεν την ανέκριναν επί ώρες οι αστυνομικοί στην Ασφάλεια, προκειμένου να «σπάσει» και ενδεχομένως να ομολογήσει.

Και αυτό, επειδή δεν είναι ευρέως γνωστή η διαδικασία που ακολουθείται, όταν πριν την αστυνομία επιληφθεί της υπόθεσης ένας εισαγγελικός λειτουργός.

Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, με το που ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της και οι γιατροί κατέθεσαν πως δεν είχαν χορηγήσει εκείνοι την ουσία στο παιδί, αμέσως επενέβη εισαγγελέας που ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή, με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Εν τω μεταξύ, στην 33χρονη είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, και παρότι μεταφέρθηκε και κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ η Πισπιρίγκου, δεν είχαν το δικαίωμα οι αστυνομικοί – αφού είχε ήδη ασκηθεί δίωξη – να την ανακρίνουν, παρά μόνο να της πάρουν μία τυπική κατάθεση, όπως και έγινε και, στη συνέχεια, να την παραπέμψουν σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Αυτή τη φορά, όμως, από τη στιγμή που θα καταθέσει ως ύποπτη, χωρίς να της έχει ασκηθεί δίωξη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, είναι πολύ πιθανό οι αστυνομικοί να μπορέσουν να την ανακρίνουν πιο… εξονυχιστικά, πετυχαίνοντας ενδεχομένως καλύτερα αποτελέσματα – αν και δεν φαίνεται πιθανό, με την «γραμμή» που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα η Ρούλα Πισπιρίγκου, να «ομολογήσει» το οτιδήποτε…

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως παρότι η 33χρονη σκοπεύει να καταθέσει γραπτό υπόμνημα, θεωρείται βέβαιο – όπως είπε και ο δικηγόρος της –  ότι θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και διευκρινίσεις και δια ζώσης, δηλαδή ενώπιον των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης: Οι ιστοπαθολόγοι γνώριζαν για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας και δεν ενημέρωσαν κανέναν;

Τα τέσσερα νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τέσσερα νέα στοιχεία για την υπόθεση, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αφορούν κυρίως στην 9χρονη Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας έχει κατηγορηθεί και προφυλακιστεί η 33χρονη μητέρα της.

Τα στοιχεία – «φωτιά» για την Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένα από τα τέσσερα νέα στοιχεία της υπόθεσης είναι η 52 σελίδων έκθεση της παιδοψυχολόγου, που μελέτησε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και η οποία πραγματοποίησε στη συνέχεια οκτώ συναντήσεις με την Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Μάνο Δασκαλάκη και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν την 9χρονη.

Διαβάστε επίσης: «Απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης», καταγράφει για τον Μάνο Δασκαλάκη η ψυχολόγος

Σε μία ζωγραφιά της, όπως έκρινε η παιδοψυχολόγος, η Τζωρτζίνα φαίνεται πως θέλει να αποστάσεις από τη μητέρα της και να προσεγγίσει τον πατέρα της. Επιπλέον, ενώ ζωγράφιζε πάντα χρησιμοποιώντας χρώματα, η τελευταία ζωγραφιά της έγινε μόνο στυλό, κάτι που είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας του παιδιού.

Και το κυριότερο, υπάρχει μία ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, στην οποία γράφει «η μαμά μου έβγαλε ένα ουρλιαχτό» και δείχνει τρεις αγγέλους σε κύκλους. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, ρωτήθηκε δύο φορές η Ρούλα Πισπιρίγκου για την συγκεκριμένη ζωγραφιά, με την 33χρονη να απαντά αρχικά πως η Τζωρτζίνα την έκανε μια μέρα μετά το θάνατο της Ίριδας. Όταν ξαναρωτήθηκε, όμως, είπε πως την έκανε τρεις μέρες πριν το θάνατο της Ίριδας, όταν ήταν παρούσα σε καυγάδες των γονιών της.

«Δεν υπάρχει κληρονομική πάθηση στα παιδιά»

Το δεύτερο από τα τέσσερα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι μια γονιδιακή έκθεση καρδιολόγου από το Ωνάσειο Νοσοκομείο, ο οποίος εξέτασε και την Τζωρτζίνα και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που επισημαίνει ότι τα τρία παιδιά δεν είχαν κληρονομικό πρόβλημα που να εξηγεί τους θανάτους τους.

Το τρίτο στοιχείο είναι οι συνομιλίες και τα μηνύματα SMS μεταξύ του ζευγαριού, Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Και το τέταρτο, αφορά στα αποτελέσματα τεστ DNA της Τζωρτζίνας – καθώς είχαν υπάρξει αμφιβολίες για την πατρότητα της 9χρονης – από τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι η 9χρονη ήταν παιδί του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024