Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλίας Νικολακόπουλος: Σε κατάσταση σοκ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του

Ηλίας Νικολακόπουλος: Σε κατάσταση σοκ αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του

«Τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Εγώ με άλλους δύο ανθρώπους τον βγάλαμε έξω από το νερό»

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στα ΜΜΕ τις τελευταίες δραματικές στιγμές του πανεπιστημιακού και εκλογολόγου Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος πέθανε ξαφνικά νωρίτερα σήμερα από ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο.

Πήγαν κατευθείαν στη θάλασσα

Ακούσαμε την σύζυγό του να φωνάζει και τρέξαμε να βοηθήσουμε, λέει στο newsit.gr ο Κώστας, ο ένας εκ των τριών ατόμων που βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να βγάλουν έξω από το νερό τον Ηλία Νικολακόπουλο.

Ο Κώστας, υπάλληλος του εστιατορίου όπου ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε καθίσει μαζί με την σύζυγό του και την παρέα του περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν στην παραλία Αχλάδι της Σύρου.

«Ήταν πελάτης μας ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Σήμερα είχαν έρθει για φαγητό με την σύζυγό του και την παρέα του και αύριο θα έφευγαν από την Σύρο. Έκατσαν στο κατάστημα, δεν είχαν φάει, δεν είχαν παραγγείλει, πήγαν κατευθείαν στη θάλασσα» λέει ο Κώστας και συμπληρώνει: «Μετά από περίπου 10 λεπτά ακούσαμε την σύζυγό του που καλούσε σε βοήθεια και τρέξαμε να βοηθήσουμε».

Διαβάστε επίσης Ηλίας Νικολακόπουλος: Η πρωτοποριακή εφαρμογή της μεθόδου των exit polls

Βούτηξαν και τον έβγαλαν από τη θάλασσα

Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα, βούτηξαν μέσα στη θάλασσα και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Ηλία Νικολακόπουλο. «Τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Εγώ με άλλους δύο ανθρώπους τον βγάλαμε έξω από το νερό. Τον τοποθετήσαμε σε μια προβλήτα που υπάρχει και εγώ αμέσως έτρεξα να καλέσω το ΕΚΑΒ. Την ώρα που τον βγάλαμε δεν μπορούσα να καταλάβω αν είχε τις αισθήσεις του ή όχι. Έμειναν εκεί οι άλλοι δύο κύριοι, από τους οποίους ο ένας είχε ιατρικές γνώσεις και προσπαθούσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες».

Στη συνέχεια, στην παραλία Αχλάδι έφτασε το ασθενοφόρο, το οποίο και μετέφερε τον Ηλία Νικολακόπουλο στο νοσοκομείο της Σύρου και εκεί διαπιστώθηκε ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η παραλία «πάγωσε»

Επιχειρηματίας της τοπικής ταβέρνας της παραλίας Αχλάδι της Σύρου περιέγραψε στο iefimerida.gr το τραγικό συμβάν, ενώ βρίσκεται σε σοκ τόσο η ίδια όσο και οι πελάτες και οι λουόμενοι που ήταν μπροστά στο συμβάν.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος και η παρέα του, περίπου 7 άτομα, είχαν πάει και χθες στη συγκεκριμένη παραλία. Σήμερα, όπως και χθες, η παρέα έφτασε στην ταβέρνα, άφησαν τα πράγματά τους και, πριν παραγγείλουν εκείνος βούτηξε στη θάλασσα.

Λίγο αργότερα η παραλία «πάγωσε», όταν οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τις κραυγές μιας γυναίκας από την παρέα του, να φωνάζει το όνομά του κι αυτός να μην ανταποκρίνεται.

Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά

«Τότε καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγαμε όλοι στην παραλία», αναφέρει η υπεύθυνη της τοπικής ταβέρνας. Μια κοπέλα κολύμπησε λίγα μέτρα, καθώς ο ίδιος δεν βρισκόταν ιδιαίτερα βαθιά, τον έπιασε και τον μετέφερε στην παραλία.

»Εκεί βρίσκονταν ένας ακτινολόγος και μια νοσηλεύτρια, καθώς και ένα ακόμη άτομο, που είχαν γνώση παροχής πρώτων βοηθειών. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως μάταια, όπως αποδείχθηκε.

»Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που κλήθηκε ήταν στο σημείο και τον παρέλαβε. Οι διασώστες έκαναν κι αυτοί προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σοκ

»Είμαστε όλοι σε σοκ. Άλλη μια φορά έχει συμβεί τέτοιο τραγικό συμβάν στην παραλία μας, πριν από δύο χρόνια», περιγράφει η επιχειρηματίας στο iefimerida.gr.

Διαβάστε επίσης Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τις αξίες της Αριστεράς

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Πλήγμα για την επιστήμη και τον πολιτικό διάλογο η απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του 75χρονου εκλογολόγου, Ηλία Νικολακόπουλου, περιγράφει στο protothema.gr επιχειρηματίας της παραλίας Αχλάδι στη Σύρο ο οποίος εξηγεί πως δεν πρόλαβε καλά – καλά να βουτήξει στη θάλασσα.

«Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα και ξαφνικά που σχεδόν δεν καταλάβαμε τίποτα. Ήρθε γύρω στις 12:30 μια παρέα ατόμων, δυο κυρίες συνοδευόμενες από δυο κυρίους. Ο ένας από αυτούς άφησε τα πράγματά του να τα τακτοποιήσει η γυναίκα του και μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει. Οι γυναίκες δεν πρόλαβαν καν να απλώσουν τις πετσέτες τους όταν κατάλαβαν πως κάτι κακό είχε συμβεί αφού ο άνθρωπος ήταν αναίσθητος στο νερό», λέει ο επιχειρηματίας στο protothema.gr.

Λουόμενος γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Στη συνέχεια όπως λέει ένας γιατρός, που βρισκόταν στην ίδια παραλία, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες όμως δυστυχώς ο Ηλίας Νικολακόπουλος κατέληξε.

«Ένας γιατρός λουόμενος τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Για τουλάχιστον 20λεπτά του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (κάρπα) έβγαλε αρκετό νερό και είπαν πως βρήκαν λίγο σφυγμό. Στο μεταξύ ήρθε το ασθενοφόρο και τον παρέλαβε. Οι δικοί του άνθρωποι είπαν στο γιατρό πως είχε πρόβλημα με την καρδιά του», εξηγεί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους διασώστες και επιτόπου και σε όλη τη διαδρομή έως το νοσοκομείο Σύρου, όπου διακομίστηκε. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν και πιστοποίησαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ, αυτό έλαβε κλήση στις 14.21 για λουόμενο χωρίς αισθήσεις και στις 14.28, δηλαδή επτά λεπτά αργότερα, το ασθενοφόρο βρισκόταν στην παραλία Αχλάδι. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης με απινιδωτη, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024