ΟΠΕΚΕΠΕ: Από 12/6 ενστάσεις για την καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες
Σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών 805 δικαιούχων
Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πραγματοποιήθηκε η καταβολή της ενίσχυσης εκκαθάρισης στο 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του έτους αιτήσεων 2021. Το ποσό ανέρχεται σε 593.626,40 ευρώ και αφορά σε 805 δικαιούχους πανελλαδικά ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.
Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της εκκαθάρισής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιούνται από το ΠΣ οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Διευκρινίζεται ότι τα ευρήματα κατά των οποίων υποβάλλεται ενδικοφανής προσφυγή επανεξετάζονται μόνο μηχανογραφικά αντλώντας δεδομένα από τις σχετικές βάσεις. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.
Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018).
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Λούβρο: «Ο εγκέφαλος της ληστείας πίστευε ότι μπορούσαμε να κλέψουμε περισσότερα», λένε οι δύο ύποπτοι
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442