Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Octavia: Στοχευμένες βελτιώσεις εφ΄όλης της ύλης

Skoda Octavia: Στοχευμένες βελτιώσεις εφ΄όλης της ύλης

H τέταρτη κατά σειρά γενιά της Octavia ετοιμάζεται να υιοθετήσει μια σειρά βελτιώσεων που θα της προσφέρουν παράταση ζωής

Η Octavia έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια από την εμφάνισή της κατ΄επέκταση η Skoda προετοιμάζει ήδη την ανανεωμένη εκδοχή της η οποία και εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στην τετραθυρη και την station wagon έκδοσή της.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο η τετράθυρη  έκδοση υιοθετεί μια ανασχεδιασμένη γρίλια η οποία δείχνει να πλαισιώνεται από νέες εισαγωγές αέρα που θυμίζουν τις RS εκδόσεις. Στην ίδια επιρροή υπακούουν επίσης οι μεγάλου διαμετρήματος τροχοί, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και τα μαύρα καλύμματα για τους καθρέφτες.

Στο πίσω τμήμα, το πυκνό καμουφλάζ δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρατήρησης αν και δεδομένα πίσω του θα βρίσκονται τα νέα φωτιστικά σώματα ενώ την εικόνα θα συμπληρώσουν ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και το αναθεωρημένο spoiler.

Στην περίπτωση της πρακτικότερης έκδοσης, στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζουν ο νέος προφυλακτήρας και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα ενώ, εδώ οι RS επιρροές εκλείπουν προς όφελος μιας πιο απλουστευμένης σχεδίασης ως προς όλες τις παραμέτρους.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης η ανανεωμένη Octavia θα εξακολουθεί να βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo η οποία θα φιλοξενεί τους ίδιους κινητήρες αν αναβαθμισμένους σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα, στόχος που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει περισσότερη υβριδική τεχνολογία.

Σε κάθε περίπτωση τη βάση της γκάμας θα εξακολουθεί να βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρου σε συμβατική αλλά και ήπια υβριδική διαμόρφωση με απόδοση 110 ίππων και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Με το ίδιο κιβώτιο θα συνδυάζεται και ο βενζινοκινητηρας 1,5 λίτρου απόδοσης 150 ίππων.

Το παρών στην γκάμα θα εξακολουθήσουν να δίνουν diesel μοτέρ και συγκεκριμένα δίλιτροι πετρελαιοκινητήρες ισχύος από 115 έως 200 ίππους ενώ από την εξίσωση δεν θα λείψουν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να επωφεληθούν από μια αύξηση ισχύος, ξεπερνώντας τους 245 ίππους.

Στοχευμένες βελτιώσεις αναμένεται να εφαρμοστούν και σε όρους ψηφιακής τεχνολογίας με το infotainment να αποκτά περισσότερες δυνατότητες και επιλογές.

Η πρεμιέρα της ανανεωμένης Octavia θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη της χρονιάς με την προοπτική να διατεθεί από το 2023.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024