Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική εξέλιξη για Βεζένκοφ

Σημαντική εξέλιξη για Βεζένκοφ

Δημοσίευμα από το Σακραμέντο μοιράζει… χαμόγελα στον Ολυμπιακό.

Το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ καίει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τον Ολυμπιακό, που θέλει να διατηρήσει για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του. Το Σακραμέντο απέκτησε τα δικαιώματά του και δείχνει ότι αργά ή γρήγορα θα κινηθεί για την απόκτησή του, όμως οι Πειραιώτες ευελπιστούν ότι αυτό δεν θα γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αξιόπιστης «Sacramento Bee» οι Κίνγκς αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την οψιον για τον φόργουορντ Τρέι Λάιλς, τον οποίο θα διατηρήσουν στις τάξεις τους έναντι 2,6 εκ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είναι δύσκολο πλέον να προσφέρουν στον Σάσα Βεζένκοφ ρόλο και χώρο αντάξιο των προσδοκιών του αφού το ρόστερ τους είναι αρκετά γεμάτο με παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του ερυθρόλευκου άσου.

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής: «Στους Kings άρεσε αυτό που είδαν από τον Trey Lyles μετά την απόκτησή του στο Deadline του NBA τον Φεβρουάριο. Τώρα, θέλουν να δουν περισσότερα. Μια πηγή του πρωταθλήματος είπε στο The Sacramento Bee την Τρίτη ότι οι Kings αναμένεται ενεργοποιήσουν την οψιόν $2,6 εκατομμυρίων στο Lyles για τη σεζόν 2022-23, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά από τον James Ham του ESPN 1320.

Ο Λάιλς εμφανίστηκε σε 24 αγώνες για τους Κινγκς, συμπεριλαμβανομένων 20 αγώνων ως βασικός. Είχε μέσο όρο 10,6 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 22,8 λεπτά ανά αγώνα. Σούταρε 48,9% στο δίποντο, 36,5% από το τρίποντο και 85,1% στη γραμμή των ελεύθερων βολών, πολύ πάνω από τους μέσους όρους της καριέρας του. Ο Λάιλς πιθανότατα θα μοιράζεται χρόνο στη θέση του πάουερ φόργουορντ με τον ρούκι Κίγκαν Μάρεϊ, ο οποίος επιλέχθηκε με το Νο. 4 στο ντραφτ της Πέμπτης».

Εκτός από τον Λάιλς, τον επίσης φόργουορντ Μάρεϊ οι Κινγκς διαθέτουν στη θέση και τους Μπαρνς, Σαμπόνις που μπορούν να παίξουν στο «4». Φαίνεται λοιπόν ότι στο μυαλό τους η περιπτωση του Βεζένκοφ αφορά περισσότερο την σεζον 2023/24 όταν και θα δημιουργηθούν σημαντικά κενά και στο ρόστερ τους και στο σάλαρι καπ, άρα και οι κατάλληλες προϋποθέσεις ωστε να προσελκύσουν τον 27χρονο παίκτη του Ολυμπιακού.

Βέβαια, ακόμα δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει 100% δεδομένη την παραμονή του στον Πειραιά, καθώς θεωρητικά κάποιο trade θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένο, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό που δεν θέλει με τίποτα να χάσει τον πολυτιμότερό του παίκτη.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024