Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος: Η δικαστική απόφαση για Κορκονέα δείχνει ότι για κάποιους αυτή η γενιά θεωρείται αναλώσιμη

Ηλιόπουλος: Η δικαστική απόφαση για Κορκονέα δείχνει ότι για κάποιους αυτή η γενιά θεωρείται αναλώσιμη

Ηλιόπουλος: «Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις "πρότερο σύννομο βίο" σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί». 

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, προκάλεσε η απόφαση του Μεικτού Εφετείου Λαμίας,  για τον δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου,  «πρότερο σύννομο βίο», ανοίγοντας το δρόμο για την απευλευθέρωσή του.

Αναλώσιμη…

Σε ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει: «Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα.
Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις «πρότερο σύννομο βίο» σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.
Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα.
Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον.
Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες.
Για να νικήσει η ζωή!».

Δείτε την ανάρτηση:

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024