Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει

Με σύνθημα «ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει», το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής αναβολής του.

Η μεγάλη επιστροφή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ είναι γεγονός. Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αναβολής του, λόγω πανδημίας, και με σύνθημα «ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει», το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, την ερχόμενη εβδομάδα, 1, 2 ,3 Ιουλίου 2022. Τρεις μέρες αλληλεγγύης, τρεις μέρες γιορτής.

Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ δεν είναι μόνο το κορυφαίο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος, ούτε μόνο ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός με συναυλίες, συζητήσεις, πολιτιστικά δρώμενα, υπέροχες γεύσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί μια μοναδική γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, μια ανάσα αντίστασης και αλληλεγγύης σε ένα ζοφερό περιβάλλον.

«Πατρίδα μας όλη η Γη!» το σύνθημα του Συντονιστικού των Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών οργανώσεων που μας καλεί στις παρακάτω εκδηλώσεις.

Συζητήσεις

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των συζητήσεων και αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων με Έλληνες και ξένους ομιλητές έχει ως εξής:

* Παρασκευή 1 Ιουλίου, 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για το προσφυγικό, την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις (7 μ.μ.) θα ασχοληθούν με τα κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά και για το ποδόσφαιρο που δεν σκοτώνει…

* Σάββατο 2 Ιουλίου, 7.30 μ.μ., συζητήσεις για τις επαναπροωθήσεις (pushbacks), την ακρίβεια αλλά και την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, το #metoo. Στις αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις (7 μ.μ.) θα υπάρξει εκδήλωση για τις αυτοκτονίες των φαντάρων.

* Κυριακή 3 Ιουλίου, 7.30 μ.μ., συζητήσεις για τον μισοτσιγγανισμό, την κρατική βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και τη διάλυση του ΕΣΥ. Επίσης, θα συζητηθεί η πανδημία καταστολής και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τέλος (7 μ.μ.), θα γίνει Ανοικτή Συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι».

Μετά τις συζητήσεις, όπως πάντα, θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στον χώρο του φεστιβάλ θα διεξάγονται, παράλληλα, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

– Εκθέσεις φωτογραφίας για το προσφυγικό και την καταστολή.

– Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ: («Sam Roma / Eίμαστε Tσιγγάνοι» (2014) της Μαρίνας Δανέζη, «Στην αυλή», ντοκιμαντέρ της Αφροδίτης Καϊράκη για την κατάληψη στέγης στο 5ο Λύκειο Αθηνών, «5 1/2 χρόνια», ντοκιμαντέρ των Μυρτώ Συμεωνίδου και Ιωάννας Παπαϊωάννου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

– Ποίηση.

– Αφήγηση για ενήλικες και παιδιά.

– Παραστάσεις:

* Σάββατο 2 Ιουλίου 9 μ.μ., Flamenco Act «Palante». Η ιστορία των Ρομά της Ανδαλουσίας.

* Κυριακή 3 Ιουλίου 8.30-10.00 μ.μ, «Ένα μιούζικαλ για 500 ευρώ». Τα «Πίσω Θρανία» προσκαλούν στο πολύγλωσσο θεατρικό τους.

– Παιδότοπος.

Ο παιδότοπος θα λειτουργεί από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., με ποικίλες δράσεις για τα παιδιά, εργαστήρια και παιχνίδια.

Οι γεύσεις του φεστιβάλ

Το φεστιβάλ είναι πεντανόστιμο! Κουζίνες και γεύσεις αλμυρές και γλυκές από πολλές γωνιές του πλανήτη. Και, όπως πάντα, η τουρκική κουζίνα, το ρακάδικο, τα σουβλάκια του Φελέκη και η Συλλογική Κουζίνα El Chef .

Info: Ώρα έναρξης φεστιβάλ: 6 μ.μ. Ώρα έναρξης των συζητήσεων: 7.30 μ.μ. Ώρα έναρξης αυτοοργανωμένων συζητήσεων: 7 μ.μ. Ώρα έναρξης των συναυλιών: 9.30 μ.μ. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Για όλο το τριήμερο 10 ευρώ. Δωρεάν για άνεργους/ες, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες/ισσες. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί Media Center. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του τριημέρου: https://antiracistfestival.gr/, e-mail: antirafestathens@gmail.com, twitter: @Antirafestival

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024