Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο δείκτης που θα κρίνει την επαναφορά μέτρων – Γιατί θα αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα

Κοροναϊός: Ο δείκτης που θα κρίνει την επαναφορά μέτρων – Γιατί θα αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα

Γιατί θα αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα; - Τι απάντα ο Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Την επαναφορά μέτρων κατά του κοροναϊού σε περίπτωση που οι διασωληνώσεις ξεπεράσουν τις 250-300 προανήγγειλε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμα είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο.

«Θα δούμε αύξηση και στις διασωληνώσεις, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι διαχειρίσιμη», διευκρίνισε.

Γιατί θα αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα;

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε διαγνώσεις που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000 και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

1.Στις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικές στο πλαίσιο της ανοσίας που έχουμε.

2. Στον υψηλό αριθμό τεστ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σαν χώρα. «Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο έχουμε και τη μεγαλύτερη διαγνωστική ικανότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

«Μεσοσταθμικά υπολογίζουμε ότι η κορύφωση θα είναι στα 20.000 και λίγο πάνω από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες μπορεί να έχουμε και 30.000 κρούσματα και κάποιες άλλες μέρες 15.000», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πάντως, επισήμανε ότι σε αντίθεση με όσα ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στα social media, υπάρχει μια πιθανότητα σήμερα να μη δούμε το νούμερο των 20.000, και αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό, σημαίνει ότι έχουμε μπει σε μια επιβράδυνση και η κορύφωση μπορεί να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα.

Αυξάνονται οι εισαγωγές, έπονται οι διασωληνώσεις

Την ίδια ώρα οι αριθμοί δείχνουν πως θα υπάρξει σίγουρα και αύξηση στις διασωληνώσεις. Το ερώτημα είναι αν το σύστημα Υγείας θα μπορεί να διαχειριστεί αυτό τον αριθμό εν μέσω καλοκαιριού.

Συγκριμένα μέχρι στιγμής οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD έχουν φτάσει τις 216, έναντι μόλις 94 στις αρχές του μήνα, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέσα Απριλίου.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν χθες σε 97, από 88 το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα τέλη Μαΐου, οι διασωληνωμένοι κατέγραφαν σταθερή υποχώρηση, τάση που τείνει να αναστραφεί.

Οι θάνατοι παραμένουν στα επίπεδα των αρχών του μήνα, αλλά με τις εισαγωγές και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν την ίδια τάση και οι θάνατοι.

Το πισωγύρισμα των δεικτών της πανδημίας οφείλεται στη θεαματική αύξηση των νέων μολύνσεων από κοροναϊό. Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουνίου τα κρούσματα είχαν περιοριστεί στις 4.000, ενώ χθες καταγράφηκαν 7.682.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 κρούσματα σήμερα, με τον υψηλό αριθμό να διατηρείται έως τις 10 Ιουλίου.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024