Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην αγανακτείτε. Οργανωθείτε

Μην αγανακτείτε. Οργανωθείτε

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο

Η πραγματικότητα παραπέμπει ούτως ή άλλως σε δυστοπία, ας αφήσουμε λοιπόν τη φαντασία μας ελεύθερη, κι ας πάρουμε την Ιστορία της Θεραπαινίδας από την ανάποδη.

Εστω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας κάποια διεστραμμένα πολιτικά συμφέροντα, αποφάσιζε μια μέρα να απαγορεύσει στους άνδρες την αγγειεκτομή. Ή τον αυνανισμό. Ή τα τατουάζ πάνω στα γεννητικά τους όργανα – δεν θα ψάξουμε τώρα λογική στον παραλογισμό. Θα μπορούσε να στοιχηματίσει κανείς πως οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα ήταν θηριώδεις.

Και πως στις επόμενες εκλογές, ας πούμε καλή ώρα στις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, η τιμωρία του πολιτικού κόμματος που θα είχε οργανώσει μεθοδικά αυτή την απολυταρχική εκτροπή θα ήταν αδυσώπητη. Η νέα Βουλή, και η νέα Γερουσία, θα περνούσαν με μεγάλη πλειοψηφία έναν ομοσπονδιακό νόμο που θα ακύρωνε, ουσιαστικά, τη δικαστική απόφαση. Και για να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες ανάλογες, θα προσέθετε δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να το «αποπολιτικοποιήσει», και να βάλει μια και καλή τέλος στην τυραννία της μειονότητας.

Πώς; Δεν είναι το ίδιο; Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο. Κι επειδή από ό,τι φαίνεται πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα βασικά, η Γκόρια Στάινεμ το είπε πολύ απλά, και πολύ κατανοητά: «Χωρίς το δικαίωμα των γυναικών και των ανδρών να αποφασίζουν για το σώμα τους, δεν υπάρχει δημοκρατία. Μην αγανακτείτε. Οργανωθείτε».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024