Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Αναπτύσσει 2 πολεμικά στη Βαλτική Θάλασσα για την υποστήριξη επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Καναδάς: Αναπτύσσει 2 πολεμικά στη Βαλτική Θάλασσα για την υποστήριξη επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Τα πολεμικά σκάφη του Καναδά θα παραμείνουν για τέσσερις μήνες στη Βαλτική Θάλασσα και θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρύχιων ναρκών, διατηρώντας «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας».

Ο Καναδάς ανέπτυξε χθες Κυριακή δυο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουν δύο φρεγάτες ήδη παρούσες στην περιοχή για να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του NATO, σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (στη φωτογαφία αρχείου από το Twitter, επάνω, νατοϊκή άσκηση στη Βαλτική) .

Μέτρα αποτροπής

Τα NSCM Kingston και Summerside θα παραμείνουν στην περιοχή τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο των «μέτρων αποτροπής στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη» που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την προσάρτηση το 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, διευκρίνισε το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, τα πλοία θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρύχιων ναρκών και θα διατηρήσουν «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας», που θα τους επιτρέψει να «ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στην υποστήριξη κάθε επιχείρησης του NATO», πρόσθεσε.

 Η μεγαλύτερη επιχείρηση

Τα πλοία Halifax και Montreal θα επιστρέψουν τον επόμενο μήνα από την επιχείρηση «Reassurance», η οποία έχει σκοπό να αποτρέψει τη Ρωσία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και είναι η μεγαλύτερη, σε όρους αριθμού στελεχών, που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024