Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί - Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι πάνε στο Επικρατείας

Πού θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι πάνε στο Επικρατείας

Ποιοι θα δώσουν για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού

Τη μάχη του σταυρού για να εκλεγούν στο ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθούν για πρώτη φορά να δώσουν στις επικείμενες εκλογές αρκετοί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και ορισμένοι εκ των υπουργών που είχαν εκλεγεί βουλευτές με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ήδη, αρκετές υποψηφιότητες έχουν ανακοινωθεί κατά περίπτωση επισήμως όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως θα παραμείνουν (είχαν εκλεγεί βουλευτές με το επικρατείας της ΝΔ και το 2019) οι υπουργοί Επικρατείας – Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αμφότερων τα ονόματα οι πληροφορίες τα ήθελαν αρχικά να σχεδιαζόταν η κάθοδός τους με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Αθήνας. Μάλιστα η περίπτωση του κ. Πιερρακάκη λέγεται ότι προκρίνεται για να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου κατά την προεκλογική περίοδο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οπότε δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Διαβάστε επίσης Ασκήσεις ισορροπίας εν μέσω εκλογολογίας

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης, ο οποίος είχε δώσει τη μάχη του σταυρού στην ίδια εκλογική περιφέρεια ως υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού στις εκλογές του 2015. Η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου «μετακομίζει» από την Α’ Αθήνας που ήταν υποψήφια και θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια.

Νότιος Τομέας

Από εκεί και πέρα στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (είχε εκλεγεί βουλευτής το 2019 με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ). Ερωτηματικο αποτελεί για τον ίδια εκλογική περιφέρεια η περίπτωση του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά αν και όλα δείχνουν ότι τελικά θα είναι υποψήφιος.

Δυτικός Τομέας

Στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφια η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Δημογραφική Πολιτική και Οικογένειας, ενώ για την ίδια εκλογική περιφέρεια έχει επίσης ανακοινωθεί και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα η υποψηφιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν από τις πρώτες που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Με αυτές τις μετακινήσεις ορισμένοι διαβλέπουν ότι τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα επιλέξει τον Δυτικό Τομέα -όπως είχε κάνει το 2019- ως την εκλογική του περιφέρεια.

Ανατολική Αττική

Δύο από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, η υποψηφιότητα του οποίου είναι από τις τελευταίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Επίσης στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφια βουλευτής για πρώτη φορά η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Α’ Πειραιά

Το βάπτισμα του πυρός ως υποψήφια βουλευτής θα πάρει και υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Πειραιά. Μάλιστα η υποψηφιότητάς της στη συγκεκριμένη περιφέρεια φαίνεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι τελικά δεν θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φαίνεται να επιλέγει να μην είναι υποψήφιος ούτε στο Επικρατείας όπως στις εκλογές του 2019.

Δεν θα πολιτευτούν

Εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και ο έτερος υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην πολιτευτεί. Σε αυτή την κατηγορία είναι ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ερωτηματικό

Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα είναι υποψήφιοι τέσσερις ακόμα εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί – πλην της περίπτωσης του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα φέρεται να μην επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι υποψήφια στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Επίσης ερωτηματικό αποτελούν οι περιπτώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024