Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκισλέιν Μάξγουελ: Να εκτίσει 30 χρόνια φυλάκισης για τα φρικτά εγκλήματά της, λένε οι εισαγγελείς

Γκισλέιν Μάξγουελ: Να εκτίσει 30 χρόνια φυλάκισης για τα φρικτά εγκλήματά της, λένε οι εισαγγελείς

Τι λένε οι δικηγόροι της

Τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκιση για το ρόλο της στη σεξουαλική κακοποίηση εφήβων κοριτσιών, θα πρέπει να εκτίσει η Γκισλέιν Μάξγουελ, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας για την καταδίκη της.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε στις 29 Δεκέμβριο για πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του sex trafficking ανηλίκων, μετά από μια δίκη που διήρκεσε ένα μήνα, όπου οι ένορκοι άκουσαν μαρτυρίες για τη σχέση της με τον Έπσταϊν. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι τον βοήθησε να στήσει ένα σχέδιο για να παρασύρει κια να κακοποιεί νεαρά κορίτσια μεταξύ 1994 και 2004.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στη φυλακή λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών για φερόμενη εμπλοκή σε κύκλωμα sex trafficking ανήλικων κοριτσιών, ενώ η Μάξγουελ συνελήφθη τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το Sky News, η Γκισλέιν Μάξγουελ θα πρέπει να εκτίσει, τουλάχιστον, 30 χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο της στη σεξουαλική κακοποίηση εφήβων κοριτσιών, δήλωσαν οι εισαγγελείς στις ΗΠΑ.

Είναι συγκλονιστικό ότι σε νέες καταθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Μάξγουελ περιγράφεται ως «αρπακτικό», με τα εγκλήματά της να χαρακτηρίζονται «τερατώδη».

Επικαλούμενοι μια «δύσκολη, τραυματική παιδική ηλικία» με έναν αυταρχικό πατέρα, οι δικηγόροι της Μάξγουελ λένε ότι ήταν «ευάλωτη» στον Έπσταϊν και ότι η συνάντησή της μαζί του ήταν το «μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη ζωή της». Οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να εκτίσει περισσότερα από τέσσερα ή πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ κάνουν λόγο για «απρεπείς» συμπεριφορές και κακές συνθήκες κράτησης.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι καταγγελίες για κακές συνθήκες κράτησης δεν αποτελούν λόγο μείωσης της ποινής της, προσθέτοντας ότι, «απολάμβανε αξιοσημείωτα προνόμια ως κρατούμενη έως τώρα». Έτσι, λοιπόν, από τη χλιδάτη ζωή στο Λονδίνο και τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, η Γκισλέιν Μάξγουελ, όπως φαίνεται, θα εκτίσει, τουλάχιστον, 30 χρόνια φυλάκισης για τα «φρικτά» εγκλήματά της.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024