Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο απαραίτητος εξοπλισμός του camping: Όσα θα χρειαστείς για μέγιστη άνεση κάτω από τ’ αστέρια

Ο απαραίτητος εξοπλισμός του camping: Όσα θα χρειαστείς για μέγιστη άνεση κάτω από τ’ αστέρια

Λίγα πράγματα είναι τόσο χαλαρωτικά όσο ο ύπνος στη Φύση. Τουλάχιστον, εφόσον έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα.

Πρώτη σου φορά με σκηνή και πασσάλους ή επιστροφή στον κόσμο του camping έπειτα από μεγάλο διάστημα αποχής; Όποιος και αν είναι ο λόγος που αναζητάς οδηγίες προς… κατασκηνωμένους, η «καβάτζα» σου μπορεί να γίνει πιο άνετη και από ξενοδοχείο – και σίγουρα πιο χαλαρωτική – αν έχεις μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία του camping μέχρι τώρα, μια μέρα αρκεί για να καταλάβεις ότι τίποτα δεν σε βοηθά να αφήσεις πίσω σου τα άγχη της πόλης, όσο το να ανοίγεις τα μάτια σου και να βρίσκεσαι ήδη κάτω από τα αρμυρίκια.

Η προετοιμασία είναι πιο εύκολη από ό,τι πιστεύεις: ό,τι θα χρειαστείς μπορεί να φτάσει άμεσα στην πόρτα σου, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, αν το παραγγείλεις από το SHOPFLIX.gr, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center. Έτσι, θα έχεις τα πάντα στα χέρια σου πριν ξεκινήσει η άδειά σου – και θα είσαι σίγουρος ότι έχεις εξασφαλίσει και συμφέρουσες τιμές, αφού πολλά από τα είδη camping (και όχι μόνο) διατίθενται σε μεγάλες προσφορές.

Σπίτι κάτω από τ’ αστέρια

Προφανώς, δεν μπορείς να ξεκινήσεις για τον προορισμό σου χωρίς το κατάλληλο κατάλυμα. Η ποικιλία σκηνών που κυκλοφορεί στην αγορά, σίγουρα περιλαμβάνει και εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες, όμως υπάρχουν και γενικοί κανόνες που ισχύουν πάντα. Επίλεξε κάποια με εύκολο στήσιμο, για να μην παιδευτείς ούτε την πρώτη φορά και, ακόμη και αν ταξιδέψεις μόνο με το άλλο σου μισό, προτίμησε μια σκηνή τεσσάρων ατόμων. Έτσι, θα μπορούν να «κοιμούνται» μέσα και οι αποσκευές σας, μειώνοντας τους φόβους για φτερωτούς και έρποντες εισβολείς.

Μια πολύ καλή και οικονομική λύση, είναι η καλοκαιρινή σκηνή Camping τεσσάρων ατόμων Jakarta της Campus. Πανεύκολη στο στήσιμο (είναι τύπου igloo) και ιδιαιτέρως δροσερή, θα δημιουργήσει ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον τις νύχτες, αλλά και τα πρωινά στο νησί. Απλώς άσε ανοιχτά τα δυο παράθυρα στη διάρκεια της νύχτας – ή και τις δυο πόρτες, αν ο καύσωνας παραείναι ισχυρός – για να δημιουργηθεί το αναγκαίο ρεύμα αέρα. Και βεβαιώσου ότι κρατάς τη σίτα πάντα κλειστή, για να μην έχετε επισκέψεις από κουνούπια.

Αγόρασέ τη από 57,70€.

Άλλη μια value for money καλοκαιρινή επιλογή, με έξτρα κομφόρ αυτή τη φορά, είναι και η Escape Path V. Τα δυο παράθυρά της θα αφήνουν το αεράκι να περνά στο εσωτερικό της, ενώ η πόρτα της μετατρέπεται σε σκέπαστρο, πράγμα που θα εκτιμήσεις πολύ στη διάρκεια των διακοπών σου. Με μέγιστο εσωτερικό ύψος τα 180 εκατοστά, δεν θα σε αναγκάζει να διπλώνεσαι στα δύο, ενώ διαθέτει επένδυση PU για προστασία από τον ήλιο και ταινία αδιαβροχοποίησης στις ενώσεις για να κρατά τα πράγματά σου στεγνά, ακόμη κι αν σας πιάσει βροχή.

Αγόρασέ τη από 71,50€.

Αν ψάχνεις μια δόση πολυτέλειας ακόμη και στο camping, η Cubic τριών εποχών της Bigfour θα σου δώσει ακριβώς αυτό που θες. Προορίζεται για τέσσερα άτομα και χάρη στο ιδιαίτερο σχήμα της τους προσφέρει περισσότερο χώρο από τις συνηθισμένες σκηνές – το ύψος της φτάνει το 1,90 στο ψηλότερο σημείο. Διαθέτει αδιαβροχοποίηση 2000mm για να αντέχει και στις πιο δυνατές βροχοπτώσεις, ενώ είναι εξοπλισμένη με τέντα διαδρόμου και ενισχυμένη με αντηλιακή προστασία UV +30 για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Αγόρασέ τη από 162,90€.

Κρεβάτι, το φορητό

Καλό το sleeping bag και το υπόστρωμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψεις από τις διακοπές πιασμένος. Ένα καλό στρώμα ύπνου θα κάνει τις ημέρες στο camping ακόμη πιο ξεκούραστες και απολαυστικές.

Το φουσκωτό στρώμα της Intex είναι η ιδανική επιλογή ακόμη και για τους πιο ψηλούς ανάμεσά μας, με μήκος 191 εκατοστών, και ό,τι πρέπει για εκδρομικά ζευγάρια. Συνδύασέ το με μια καλή τρόμπα, για να μην ασχοληθείς πολύ με το φούσκωμα.

Αγόρασέ το από 13,30€.

Άρχοντας στην παραλία

Από τη στιγμή που επιλέγεις το camping, το πιθανότερο είναι ότι έχεις στόχο να εξερευνήσεις τις κρυφές ομορφιές του τόπου που θα επισκεφθείς. Και αυτό, μεταξύ άλλων σημαίνει ότι θα απέχεις από το τρίπτυχο ομπρέλα-ξαπλώστρα-beach bar, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο διάστημα των διακοπών σου.

Όμως δεν είναι ανάγκη να περιοριστείς μόνο στην ψάθα σου. Μια καρέκλα παραλίας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να χαρείτε το κύμα και εσύ, και η μέση σου. Η σπαστή εκδοχή της Malatec είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, αφού είναι εξοπλισμένη με μαξιλαράκι, θήκη για το βιβλίο και θέση για το ποτήρι σου, και όταν διπλώνει καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο για να χωράει άνετα στο πορτμπαγκάζ.

Αγόρασέ τη από 74,95€.

Survivors και πρόσκοποι

Ακόμη και στο πιο οργανωμένο camping, θα χρειαστεί να ξεσκουριάσεις κάποια skills που σπανίως σου χρειάζονται στην Αθήνα. Από το δέσιμο της σκηνής σου σε κάποιο δέντρο για να αντέξει στον αέρα, μέχρι την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου σκιάστρου από καλάμια, οι ικανότητες επιβίωσής σου θα χρειαστούν την υποστήριξη ορισμένων αναγκαίων εργαλείων.

Ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις στο πολυεργαλείο τσέπης/κιτ επιβίωσης 12 σε 1, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει κάρτα επιβίωσης, ανοιχτήρι κονσερβών, μαχαίρι, κατσαβίδι, χάρακα, ανοιχτήρι μπουκαλιών σε τρία μεγέθη, βιδωτό κλειδί πεταλούδας, πριόνι, μοιρογνωμόνιο, κλειδί για μικρές βίδες, θερμική κουβέρτα, πυξίδα, φακό LED, φακό σήματος, πριόνι κορδόνι, πλάκα για φωτισμό του πυριτίου, σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης και κλιπ φιάλης νερού.

Αγόρασέ το από 31,95€.

Διώξε τους ανεπιθύμητους

Δεν αναφερόμαστε στους campers που βάζουν δυνατά τη μουσική μέχρι αργά – που ναι, είναι αγενείς, όμως προσπάθησε να τους συγχωρήσεις στο πλαίσια της καλής γειτνίασης – αλλά στα ενοχλητικά κουνούπια, που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα περισσότερα camping.

Αν θέλεις τη γνώμη μας, είναι προτιμότερο να αποφύγεις το φιδάκι. Πρώτον γιατί η φωτιά στη Φύση, όσο μικρή και αν είναι, ποτέ δεν είναι καλή ιδέα και δεύτερον γιατί η μυρωδιά του θα φτάνει ανεμπόδιστη μέσα στη σκηνή. Αντιθέτως, μια φορητή λάμπα που λειτουργεί ως απωθητικό, όπως η LAMP-2 θα σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τις… παρενέργειες. Άσε που θα την αξιοποιήσεις και πίσω στο σπίτι.

Αγόρασέ τη από 15,50€.

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Μιας και μιλάμε για λάμπες, πέρα από τον φακό που θα βρεις στο κιτ σου, θα χρειαστείς οπωσδήποτε και φωτισμό για το εσωτερικό της σκηνής – αλλά και για τα βράδια που θα κάθεστε μέχρι αργά στην παραλία. Είπαμε, η φωτιά στη φύση ποτέ δεν είναι καλή ιδέα, ακόμη κι αν η βλάστηση περιορίζεται σε λίγα αρμυρίκια.

Από την πλευρά μας ξεχωρίσαμε το φανάρι LED της Ultra Box για εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους, που μπορεί να κρεμαστεί από την οροφή της σκηνής, αλλά και να τοποθετηθεί στο έδαφος, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Και δεν θα χρειαστεί να επιλέξεις κάτι από τα δυο, αφού αγοράζοντας ένα μέσω του SHOPFLIX.gr θα πάρεις δώρο άλλο ένα.

Αγόρασέ το από 19,90€.

Γεύσεις του camping

Παγωμένη μπύρα, νόστιμα σνακ, ένα γλυκάκι για τη λιγούρα. Όχι, δεν είναι πολυτέλειες που πρέπει να ξεχάσεις αν επιλέξεις τη φυσιολατρική προσέγγιση των διακοπών. Το μόνο που απαιτείται, είναι να έχεις μαζί σου ένα ευρύχωρο ψυγειάκι, ικανό να χωρέσει τα πάντα συν τον αναγκαίο πάγο.

Η συγκεκριμένη, κλασική επιλογή ψυγείου-θερμός, στο πατροπαράδοτο μπλε χρώμα που σημάδεψε τις διακοπές της παιδικής μας ηλικίας, έχει χωρητικότητα 32 λίτρων, για να έχεις πάντα μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι για απόλυτη άνεση – και γεμάτο στομάχι – ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη παραλία.

Αγόρασέ το από 24,68€.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024