Ρωσία: Οριστική η αποχώρηση της NIKE
Σειρά της NIKE να αποχωρήσει από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η γνωστή αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike εγκαταλείπει τη Ρωσία, ένας ακόμα κολοσσός που παίρνει μια τέτοια απόφαση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
- Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Φόβοι για χρεοκοπία στα τέλη Ιουνίου
«Η NIKE Inc. έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη υποστήριξη των εργαζομένων μας, ενώ με υπευθυνότητα θα μειώσουμε τις δραστηριότητές μας κατά τους επόμενους μήνες», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CNN.
Η αποχώρηση της Nike από τη ρωσική αγορά κοινοποιήθηκε και στην επίσημη ρωσική ιστοσελίδα της.

Δεν θα εξυπηρετεί ούτε διαδικτυακά
Η απόσυρση σημαίνει ότι μαζί με το κλείσιμο των καταστημάτων, ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά της εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στη χώρα, προστίθεται.
Στις αρχές Μαρτίου, η Nike ανέστειλε τις online πωλήσεις και τις πωλήσεις σε καταστήματα franchise στη Ρωσία, αλλά τα μη franchise καταστήματά της συνέχισαν να λειτουργούν.
Πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Starbucks και η McDonald’s, για παράδειγμα, είχαν λάβει παρόμοιες αποφάσεις νωρίτερα.
Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, χρηματοπιστωτικές, ενεργειακές και άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης σε διάφορα επίπεδα αλλαγές, παύσεις ή διακοπή των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία.
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442