Αφροαμερικανοί: Αποζημίωση 3,25 εκατ. θα λάβει η οικογένεια του Ντόντε Ράιτ που σκοτώθηκε από λευκή αστυνομικό
Ο Ράιτ έπεσε νεκρός σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βορειότερα από το σημείο όπου και πάλι ένας λευκός αστυνομικός δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.
Οι αρχές ενός προαστίου της Μινεάπολης συμφώνησαν να καταβάλουν το ποσό των 3,25 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Ντόντε Ράιτ, ενός Αφροαμερικανού οδηγού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από μια λευκή αστυνομικό, η οποία κατά λάθος τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό περίστροφό της, αντί να τον ακινητοποιήσει με το όπλο τέιζερ.
Οι δικηγόροι της οικογένειας του Ράιτ ανέφεραν ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, στην αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον του δήμου Μπρούκλιν Σέντερ, δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένος μέχρι να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και σε ένα δεύτερο ζήτημα, την επανεκπαίδευση των αστυνομικών της πόλης.
«Η οικογένεια ελπίζει ότι η κληρονομιά (του Ντόντε Ράιτ) θα είναι θετική και θα εμποδίσει άλλες οικογένειες να βιώσουν τέτοια οδύνη», τόνισαν.
Αξιωματούχοι του δήμου του Μπρούκλιν Σέντερ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Αντί για τέιζερ, έβγαλε όπλο
Ο Ράιτ σκοτώθηκε στις 11 Απριλίου 2021, όταν η βετεράνος αστυνομικός, Κίμπερλι Πότερ, μπέρδεψε το υπηρεσιακό όπλο της με το τέιζερ και άνοιξε πυρ εναντίον του 20χρονου, ο οποίος αντιστεκόταν στον έλεγχο από συναδέλφους της. Κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών.
Διαβάστε επίσης: Αφροαμαερικανός έφηβος αθωώθηκε 91 χρόνια μετά την εκτέλεσή του
Ο θάνατος του Ντόντε Ράιτ προκάλεσε κατακραυγή σε όλες τις ΗΠΑ και πολλοί θεώρησαν ότι ήταν άλλο ένα παράδειγμα τις αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.
Να σημειωθεί ότι ο Ράιτ έπεσε νεκρός σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βορειότερα από το σημείο όπου ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, γονατίζοντας στο λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά – μία δολοφονία που έγινε αιτία κοινωνικών εκρήξεων κατά του ρατσιμού και της αστυνομικής βίας σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο δήμος της Μινεάπολις συμφώνησε το Μάρτιο του 2021 να καταβάλει αποζημίωση ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Φλόιντ για τον θάνατό του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442