
Βατικανό: Συναγερμός όταν οδηγός δεν σταμάτησε σε έλεγχο των καραμπινιέρων
Ο δράστης είχε δικαστεί στο παρελθόν.
Ένας Αλβανός πολίτης 39 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ο οποίος επέβαινε σε ιδιωτικό ΙΧ, δεν σταμάτησε σήμερα το πρωί σε έλεγχο των καραμπινιέρων σε κεντρική περιοχή της Ρώμης, κοντά στο Βατικανό.
Οι καραμπινιέροι πυροβόλησαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε με χρήση «τέιζερ». Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, έκλεισε και η πρόσβαση στην γύρω περιοχή.
Η Ελβετική Φρουρά, η οποία προστατεύει το Βατικανό, έκλεισε προσωρινά και μια από τις εισόδους της Αγίας Έδρας, φοβούμενη ότι μπορεί να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Η κίνηση αποκαταστάθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας γενικότερος κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.
Στο παρελθόν ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δασμός 3 ευρώ: Τι έδειξε ο πρώτος μήνας εφαρμογής – Οι πρώτες εκτιμήσεις
- Στην εποχή της κλιματικής κρίσης ο κλιματισμός είναι πλέον πολιτικό ζήτημα
- Το πνεύμα του Άνκορατζ έχει πεθάνει, είπε ο Ρούμπιο στον Λαβρόφ – Η Ουκρανία εξαρτάται από Κίνα και ΗΠΑ
- Τα Καλογεράκια «εισβάλουν» στο Μουσείο Καζαντζάκη
- Μαθηματικά της ήττας και ασκήσεις χειραγώγησης
- Αλέξης Τσίπρας: Μια νέα συμφωνία για την Αυτοδιοίκηση – Στο Σεράφειο η πρόταση της ΕΛΑΣ για ισχυρές τοπικές κοινωνίες




