Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρωτικές αλλαγές: Τρεις και ο Λι οι σίγουροι στον Παναθηναϊκό

Σαρωτικές αλλαγές: Τρεις και ο Λι οι σίγουροι στον Παναθηναϊκό

Ολικό lifting έρχεται στον Παναθηναϊκό που αναμένεται να εμφανιστεί αγνώριστος τη νέα σεζόν. Το10 σας παρουσιάζει όλα τα δεδομένα…

Επιτέλους τέλος θα μπορούσε να πει κανείς για τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού. Την πρώτη μετά το 1997 που η ομάδα κλείνει μία χρονιά χωρίς τίτλο, έχοντας τερματίσει στη 13η θέση (χωρίς τις ρωσικές ομάδες) της Euroleague. Με αρνητικό σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό, με «σκούπα» στους τελικούς του πρωταθλήματος. Μα κυρίως, με αβεβαιότητα σε διοικητικό επίπεδο αφού το τοπίο γύρω από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο παραμένει θολό, έστω κι αν τους τελευταίους μήνες έδωσε ξανά στίγμα παίρνοντας κάποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Το σίγουρο είναι πως μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού δεύτερη σερί χρονιά σαν και τη φετινή δεν σηκώνει. Γι’ αυτό και οι αλλαγές το καλοκαίρι αναμένονται μεγάλες, όχι μόνο σε επίπεδο ρόστερ, αλλά και στη στελέχωση αφού πέρα από παίκτες, η επόμενη μέρα φαίνεται πως δεν περιλαμβάνει ούτε τους Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργο Βόβορα. Ο πρώτος ίσως παραμείνει, αλλά από άλλο πόστο που δεν θα έχει άμεση σχέση με τη δημιουργία της επόμενης ομάδας ενώ ο δεύτερος θα αποχωρήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά εκτός από την απώλεια του πρωταθλήματος, το κυριότερο είναι πως δεν έπεισε σε καμία περίπτωση η εικόνα της ομάδας. Το γεγονός ότι δεινοπάθησε για να περάσει σε πέντε ματς την αξιόμαχη Λάρισα και έχασε με… κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό, σίγουρα δεν είναι στα υπέρ του και όλα δείχνουν πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο.

Οι δεδομένοι

Παρά το… ξεσκαρτάρισμα που θα πρέπει να γίνει, ο Παναθηναϊκός θα έχει μία μικρή βάση στην οποία θα μπορεί να στηριχθεί. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έχει συμβόλαιο και θεωρείται δεδομένο πως θα παραμείνει, όπως και οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης που δεσμεύονται μέχρι το 2023. Και οι δύο έχουν NBA out, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνουν στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το νέο αίμα. Λευτέρης Μαντζούκας, Νεοκλής Αβδαλάς Νίκος Χουγκάζ και Αλέξανδρος Σαμοντούροβ θα παραμείνουν στην ομάδα η οποία ποντάρει πολλά πάνω τους για το μέλλον και μένει να δούμε αν και πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχουν. Κάτι που θα εξαρτηθεί και από τον νέο προπονητή.

Οι φευγάτοι

Ξεκάθαρα φαίνεται πως είναι τα πράγματα σε επίπεδο αποχωρήσεων και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν για κάποιον τα δεδομένα. Ο Πέιτον Σίβα που ήρθε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν δεν πρόκειται να συνεχίσει, όπως και ο Τζέρεμι Έβανς που μένει ελεύθερος. Οκάρο Γουάιτ και Στέβαν Γιόβιτς έχουν οψιόν ανανέωσης, αλλά δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ενώ την πόρτα της εξόδου φαίνεται πως θα δουν και οι Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Βασίλης Καββαδάς.

Τέλος, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Σαντ Ρος και Ντάριλ Μέικον. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο ενώ ο δεύτερος οψιόν για ακόμη έναν χρόνο. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να μην συνεχίσει κανείς από τους δύο και να αναζητηθούν άλλοι παίκτες για τις θέσεις τους. Εδώ μπορεί και να υπάρξει κάποια ανατροπή όμως…

Οι προσθήκες

Δεδομένη είναι η συμφωνία για την απόκτηση του Πάρις Λι που πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Μονακό στην Euroleague ενώ όπως διαβάσατε στο «10» οι «πράσινοι» έχουν ψηλά στη λίστα τους τον Δημήτρη Φλιώνη που προέρχεται από πολύ καλή χρονιά με την ΑΕΚ. Βάσει όλων αυτών ο Παναθηναϊκός αναμένεται να αλλάξει τουλάχιστον το μισό ρόστερ του αφού θα ενισχυθεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ωστόσο το επίπεδο των παικτών που θα αποκτήσει θα εξαρτηθεί και από το ύψος του διαθέσιμου μπάτζετ.

Με λίγα λόγια, οι σίγουροι (αν εξαιρέσουμε τους μικρούς) για τη νέα σεζόν είναι μόνο οι Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και ο Λι. Όλοι οι άλλοι θα είναι καινούργιοι, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024