Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα, ο Μιλουτίνοφ και ο Καλάθης

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα, ο Μιλουτίνοφ και ο Καλάθης

Μετά και την κατάκτηση του νταμπλ, ο Ολυμπιακός βάζει μπρος τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι ισχύει με τα συμβόλαια και τι «παίζει» με Μιλουτίνοφ – Καλάθη.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Ολυμπιακός… σκούπισε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League, επιστρέφοντας στο Εβερεστ του ελληνικού μπάσκετ. Μετά από 6 χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δικό τους το ιερό δισκοπότηρο, ενώ έφτασαν στην κατάκτηση του νταμπλ για πρώτη φορά μετά το 1997.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στις εγχώριες διοργανώσεις, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και με τις δυο κούπες να προστίθενται στην πλούσια τροπαιοθήκη του, βάζει μπρος τον σχεδιασμό της νέας μεταγραφικής περιόδου. Παράλληλα, μην ξεχνάμε και την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της ομάδας στην Euroleague, που έφτασε μέχρι και το Final Four του Βελιγραδίου.

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Γιώργος Μπαρζώκας, έχει στα χέρια του μια δυνατή βάση παικτών, στην οποία θα στηριχθεί και τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι, είναι όμως καθαρά τυπικό θέμα η επισημοποίηση της παραμονής του. Μέσα στην επιτυχημένη συνταγή, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να προσθέσει ορισμένες… πινελιές που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο του συλλόγου.

Αυτοί που μένουν στον Πειραιά 

Μέχρι στιγμής, οχτώ είναι οι παίκτες που έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τόμας Γούκαπ, Κώστας Σλούκας, Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουσταφά Φαλ, Μιχάλης Λούντζης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα προσφέρουν θέαμα και την επόμενη χρονιά. Τα συμβόλαια των «οχτώ» είναι εγγυημένα και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης κανενός από το μεγάλο λιμάνι.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού. Ο «Σλούκι Λουκ» θα είναι ξανά ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» (έχει +1 στο συμβόλαιό του), ενώ ο θηριώδης Μουσταφά Φαλ θα… σκεπάζει τα καλάθια για άλλα τρία χρόνια.

Όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ, ο αριστερόχειρας φόργουορντ που έκανε… παπάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, η οποία τον κρατά στο ΣΕΦ μέχρι το καλοκαίρι του 2024. ΄Μόνο αν προκύψει μνηστήρας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τότε μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο λόγος αφορά στο γεγονός πως στο συμβόλαιό του προβλέπεται «NBA Out» (περίπου 700.000€).

Αυτοί που αποχωρούν και το… ερωτηματικό με Ντόρσεϊ

Στο ρόστερ της σεζόν 2022-2023 δε θα βρίσκεται δεδομένα ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο 37χρονος παίκτης έριξε τους τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα, λέγοντας… αντίο στα παρκέ.

Από εκεί και πέρα, τρεις παίκτες είναι στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό. Τα συμβόλαια των Κουίνσι Έισι, Χασάν Μάρτιν και Λιβιό Ζαν-Σαρλ ολοκληρώθηκαν και πολύ δύσκολα θα προκύψει πρόταση ανανέωσης από τους ερυθρολεύκους.

Οι τρεις παίκτες βρίσκονται σε αναζήτηση νέας μπασκετικής στέγης, με την Παρτιζάν μάλιστα να έχει σημειωμένο στο μπλοκάκι της το όνομα του Χασάν Μάρτιν. 

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ομογενής γκαρντ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, με το μονοετές συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος του. Οι Πειραιώτες θέλουν να διατηρήσουν στο λιμάνι τον 26χρονο παίκτη και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα. Ο Ντόρσεϊ προσέφερε πολλά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, συνέβαλλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δώσουν… μάχη για να τον κρατήσουν στους κόλπους τους. Ο νεαρός γκαρντ έχει στο πίσω μέρος του μυαλού την επιστροφή στο ΝΒΑ, οπότε μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη σε αυτή την ιδιαίτερη υπόθεση.

Τι «παίζει» με Μιλουτίνοφ – Καλάθη

Εκτός από τα συμβόλαια, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ονόματα που κάνουν… παρέλαση για τον Ολυμπιακό. Εδώ και καιρό, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει επανέλθει στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα, με τον Σέρβο παίκτη να δίνει το παρών και στον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Η παρουσία του έμπειρου σέντερ στο ΣΕΦ… φούντωσε τα σενάρια της επιστροφής, αλλά θα πρέπει να γίνουν πολλά για να επιτευχθεί νέος γάμος των δυο πλευρών. Ο Μιλουτίνοφ έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό, με τον κόσμο του και είναι και με τα δύο… πόδια εκτός ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά και τον νέο αποκλεισμό των Ρώσων από τη Euroleague. Ο 27χρονος θα πρέπει να αποδεσμευτεί από τη ρωσική ομάδα, ενώ θα κληθεί να ρίξει και μπόλικο νερό στο κρασί του σχετικά με τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Όσον αφορά τον Νικ Καλάθη, ο έμπειρος γκαρντ φέρεται να είναι ο διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2023, αλλά είναι αρκετά πιθανό να μείνει ελεύθερος από τους Καταλανούς που θέλουν να αδειάσουν χώρο για τον Σατοράνσκι.

Ο 33χρονος παίκτης είναι μια περίπτωση που απασχολεί τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.

Με το εφετινό νταμπλ ο Ολυμπιακός έστειλε το… μήνυμα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να στηριχθούν στους πυλώνες των επιτυχιών, έτσι ώστε να κυριαρχήσουν και τη νέα σεζόν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024