Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Μια… τρύπα στο νερό έκανε την εφετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι «Μπλαουγκράνα» ξόδεψαν «τρελά» λεφτά, με την Ρεάλ να τους εκθέτει τελικά σε Liga Endesa και Euroleague.

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε η εφετινή σεζόν για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και στον τέταρτο τελικό της Liga Endesa, παραδίδοντας τα… σκήπτρα του ισπανικού μπάσκετ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» επέστρεψε στην κορυφή, με τους «Μπλαουγκράνα» να χάνουν κατά κράτος την κούπα από την παρέα των Ταβάρες, Γιουλ και Ρούντι.

Κακά τα ψέματα, η εφετινή «έκδοση» της Μπαρτσελόνα αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Όταν μια ομάδα ξεκινάει την περιπέτειά της, έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ (43.5 εκατ. ευρώ), τότε δε νοείται να μένει ευχαριστημένη με μία κούπα στα τέλη της χρονιάς. Στην προκειμένη περίπτωση με το Κύπελλο Ισπανίας. Την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση που διεκδίκησε.

Για ακόμη μια χρονιά, η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα» στήριξε έμπρακτα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Με μεταγραφικές… ενέσεις, ικανοποίησε τα περισσότερα από τα «θέλω» του Λιθουανού προπονητή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν.

Η Μπάρτσα απώλεσε τόσο τον τίτλο της Euroleague, όσο και της Liga Endesa. Με τις δυο αποτυχίες να έχουν μια κοινή συνισταμένη. Τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αρμάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν αυτή που έφραξε τον δρόμο των «Μπλαουγκράνα» για τον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου. Η «βασίλισσα» είχε… καταπιεί τότε τους Καταλανούς, με τον αποκλεισμό να μην «κάθεται» ιδιαίτερα καλά στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Δεν ξέρω αν χρειάζεται άλλον προπονητή, ή γενικά κάποιον κόουτς η ομάδα για να μη δεχτεί 52 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού της EuroLeague», είχε δηλώσει ο 46χρονος προπονητής μετά τον αποκλεισμό από τους Μαδριλένους, ρίχνοντας ουσιαστικά το… φταίξιμο στους παίκτες του. Μάλιστα, μέχρι να έρθει η «σφαλιάρα» στο Final Four, η Μπαρτσελόνα μετρούσε πέντε σερί νίκες κόντρα στη Ρεάλ.

Αυτή τη φορά το σοκ ήρθε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Ρεάλ εξέθεσε ξανά τον Σάρας και την ομάδα του και πρόσθεσε άλλη μια κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη της. Εχοντας στο ρόστερ της παίκτες με μεγάλες παραστάσεις και πλούσιο βιογραφικό (Νίκολα Μίροτιτς, Νίκο Λαπροβίτολα), η Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους δεν κατάφερε να κρατήσει μακριά από την κορυφή την «βασίλισσα».

Οι «Μπλαουγκράνα» ξόδεψαν ένα… ποτάμι από εκατομμύρια, κάνοντας ωστόσο μια «τρύπα» στο νερό. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις καταστάσεις σε Ισπανία και Ευρώπη, στα δύσκολα η ομάδα «εξαφανίστηκε» και η λέξη «αποτυχία» είναι η μόνη που ταιριάζει στο εφετινό εγχείρημα του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024