Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να μαίνεται και απειλεί το χωριό Κρεμαστός

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε πριν από λίγα λεπτά το χωριό Κρεμαστός στην Εύβοια καθώς η φωτιά μαίνεται και πλησιάζει απειλητικά τα πρώτα σπίτια

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης σε νεότερη επικοινωνία που είχε με το evima.gr, ανέφερε πως προχωρούν στην εκκένωση του χωριού για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Ήδη είχαν ενημερωθεί από τη Πυροσβεστική προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστός για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς το Τραχήλι.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό) και η ομάδα διάσωσης Εύβοιας sar 312.

Πηγή φωτογραφίας: eviathema.gr

Πηγή φωτογραφίας: eviathema.gr

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024