Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Δ.Σ. του ΣΕΒ επανεξελέγη ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων

Στο Δ.Σ. του ΣΕΒ επανεξελέγη ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων

Με στόχο να φτάσει η βιομηχανία το 15% του ΑΕΠ και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για προώθηση της καινοτομίας, εξελέγη στο Δ.Σ. του ΣΕΒ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θ. Τρύφων

Στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΒ που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του Συνδέσμου, επανεξελέγη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων.

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με βασικό μήνυμα «Μαζί ανοίγουμε δρόμους». Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου ο κ. Τρύφων θέτει σε προτεραιότητα την προώθηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του κλάδου, την υλοποίηση του δυναμικού επενδυτικού πλάνου, τη διαμόρφωση μιας ολιστικής φιλοεπενδυτικής πολιτικής και την άρση των επενδυτικών αντικινήτρων για τη φαρμακοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Θ. Τρύφων: Δυνατότητες παραγωγικού και ερευνητικού hub για φάρμακα έχει η Ελλάδα

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφων, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που εκλέχθηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.  Οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις της χώρας μας είναι σημαντικές, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές και του αυξανόμενου πληθωρισμού. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεπάγεται η κρίση που έχει ξεσπάσει και η ανάγκη προσαρμογής στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Παράλληλα, η ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος της ελληνικής παραγωγής οδηγεί σε σταθερούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο δρόμος για την ανάπτυξη της οικονομίας περνά μέσα από την ελληνική βιομηχανία και παραγωγή. Παράγουμε ως χώρα για να μειωθεί το δυσθεώρητο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Στόχος μας, η βιομηχανία να φθάσει στο 15% του ΑΕΠ την επόμενη οκταετία.

Ο ΣΕΒ συνεχώς αναπτύσσεται και προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Έτσι, η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας και των επιχειρήσεων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους ερευνητικούς φορείς, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προώθηση της καινοτομίας. Εν κατακλείδι, η πορεία της ελληνικής βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο: Ψηφιακός μετασχηματισμός, καινοτομία και πράσινη μετάβαση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024