Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: «Δεν περιμέναν την αντίδρασή μας στην Κωνσταντινούπολη»

Τουρκία: «Δεν περιμέναν την αντίδρασή μας στην Κωνσταντινούπολη»

Ανοίγοντας όλη τη βεντάλια της παράνομης ρητορικής, ο Ακάρ έθεσε θέμα χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών και κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα οι έλληνες Βουλευτές να απαντήσουν

Την αποτίμηση της λεκτικής αντιπαράθεσης με τον τούρκο υπουργό Άμυνας έκανε ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ήταν ένας εκ των τεσσάρων ελλήνων βουλευτών που αντέδρασαν στα όσα προκλητικά και αβάσιμα δήλωσε ο Χουλούσι Ακάρ στο περιθώριο κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ως προς την ένταση της συζήτησης και ως προς τη λάθος αντίληψη της φιλοξενίας την οποία είχε η τουρκική ηγεσία απέναντι στην αποστολή των βουλευτών του ΝΑΤΟ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λιβανός.

Αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική του Ακάρ είπε ότι «είχαμε την επιθετικότητα και τις έωλες αιτιάσεις από τη μεριά του τούρκου υπουργού Άμυνας».

Σχολιάζοντας τον εκνευρισμό του τούρκου αξιωματούχου, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «ήταν μάλλον αναπάντεχο αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του αλλά και των υπολοίπων στην αποστολή του: δεν περιμέναν την αντίδρασή μας μέσα στην έδρα τους, σε ήπιους τόνους, πλην όμως με απόλυτες και εμπεριστατωμένες θέσεις».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως, ανοίγοντας όλη τη βεντάλια της παράνομης ρητορικής, ο Ακάρ έθεσε θέμα χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών και κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα οι έλληνες Βουλευτές να απαντήσουν.

Η αντιπαράθεση διήρκεσε περίπου 12 με 13 λεπτά με τον κ. Ακάρ φανερά εκνευρισμένο να απαντά στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι του ζήτησαν να εξηγήσει «πώς ανήκει σε νατοϊκή συμμαχία όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

Περιγράφοντας την ομιλία του κ. Ακάρ  και τα όσα ακολούθησαν ο κ. Λιβανός, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, εξήγησε τον αποτελεσματικό τρόπο που αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής: οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσος Κωνσταντίνος Βολουδάκης και Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ουσιαστικά αναδείξαμε ότι η Τουρκία, που αυτήν την στιγμή καταλαμβάνει ένα τμήμα  ανεξάρτητης άλλης χώρας, της βόρειας μεριάς της Κύπρου, δεν μπορεί αυτή η χώρα η οποία έχει Casus Belli απέναντι σε έναν υποτίθεται σύμμαχό της εδώ και δεκαετίες, η χώρα που προβάλει το επιθετικό δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», η χώρα που απαιτεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου δεν μπορεί να εγκαλεί την Ελλάδα για προσπάθεια ανατροπής καλής γειτονίας», δήλωσε ο κ. Λιβανός.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν περίμεναν αυτήν τη σθεναρή αντίδραση από την ελληνική πλευρά» τόνισε για άλλη μια φορά.

«Ο κ. Ακάρ άσχετα από το αν είχε έναν έντονο λόγο και αν όντως στην αντιφώνησή του σήκωσε λίγο τους τόνους, άκουσε όμως υπομονετικά όλους τους συνομιλητές του. Μετά από λίγο πήρε το λόγο ο Μανούσος Βολουδάκης από τη ΝΔ, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα των υπερπτήσεων. Πάλι του απάντησε ο κ. Ακάρ σε έντονο ύφος. Στη συνέχεια, όταν ζήτησε το λόγο η κ. Τζάκρη, τότε ο προεδρεύων Τούρκος βουλευτής είπε ότι ο κ. Ακάρ πρέπει να φύγει και δεν της έδωσε το λόγο», εξιστόρησε.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο κ. Λιβανός «αυτός ο διάλογος συνεχίστηκε στους διαδρόμους της αίθουσας με μεταφραστές».

Στη συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσος Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024