Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία το νέο Peugeot 408

Στην τελική ευθεία το νέο Peugeot 408

Η γαλλική φίρμα κλείδωσε την 22α Ιουνίου για την πρεμιέρα του νέου της μοντέλου που σύμφωνα με τις συστάσεις, θα υιοθετήσει την μορφή ενός fastback με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στοιχεία crossover ενώ θα αξιοποιήσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο

Την ολική επαναφορά του 408 δρομολογεί η γαλλική φίρμα, δίνοντας στη δημοσιότητα λίγες ακόμα λεπτομέρειες εν όψει της αποκάλυψής του η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με τα δύο νέα teaser, το νέο 408 θα επιχειρήσει να συνδυάσει στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες υιοθετώντας μια τετράθυρη fastback σιλουέτα η οποία στέκει σε αρκετή απόσταση από το έδαφος φλερτάροντας με τον κόσμο της περιπέτειας και των δημοφιλών crossover.

Bάσει των προηγούμενων στοιχείων που έχει δημοσιοποιήσει η γαλλική φίρμα, την αισθητική του θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του γνώριμου σχεδιαστικού κώδικα της γαλλικής φίρμας, όπως η χαρακτηριστική γρίλια σε μια πιο κάθετη διάταξη, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και οι επιβλητικού μεγέθους τροχοί.

Παρά το αναμενόμενα επιβλητικό παράστημα του νέου 408 με δεδομένες την υπερυψωμένη λογική και τις επιρροές από τα SUV, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον παράγοντα αεροδυναμική όπως μαρτυρά άλλωστε η παρουσία της αεροδυναμικής πτέρυγας στο πίσω τμήμα και η υποψία ενός περίτεχνου αεροδυναμικού διαχύτη στις εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παρά μόνο ότι το νέο 408 θα είναι διαθέσιμο και με plug-in υβριδικό σύνολο. Αυτό μεταφράζεται στην παρουσία της πλατφόρμας EMP2 στην αθέατη πλευρά του η οποία εκτός από plug-in υβριδική τεχνολογία θα φιλοξενεί και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της Peugeot.

Σε αυτούς δεδομένα θα περιλαμβάνεται ο turbo κινητήρας 1,2 λίτρων της Peugeot αλλά και ο diesel του 1,5 λίτρου ενώ την plug-in υβριδική έκδοση αναμένεται να εφοδιάζει ο συνδυασμός κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος που θα ξεκινούν από τους 180 ίππους.

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε, το νέο 408 δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο της ευρωπαϊκής αγοράς καθώς σύμφωνα με το σχεδιασμό της φίρμας, θα διατεθεί και στην ιδιαιτέρως προσοδοφόρα για τους Γάλλους αγορά της Κίνας με την ονομασία 408Χ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024