Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τροφοδοτεί τις διεκδικήσεις της Τουρκίας»

ΚΚΕ: «Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τροφοδοτεί τις διεκδικήσεις της Τουρκίας»

«Το ΝΑΤΟ αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για τους λαούς και το βασικό παράγοντα ενθάρρυνσης της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», σημειώνει ο Περισσός.

Επίθεση κατά του ΝΑΤΟ και του επικεφαλής του, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και για τη γενικότερη πολιτική του Οργανισμού στην περιοχή, εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περισσός, «αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ‘επαίνεσε’ την Ελλάδα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει σε όλο το εύρος των επιθετικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, στη συνέχεια τήρησε τη γνωστή τακτική των ‘ίσων αποστάσεων’ και κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να ‘λύσουν τις διαφορές τους’ για το καλό της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, τροφοδοτώντας έτσι τις διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους».

Παράλληλα, το ΚΚΕ προσθέτει ότι πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι «το ΝΑΤΟ ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θεωρώντας αυτές τις περιοχές ως ενιαίο ΝΑΤΟϊκό επιχειρησιακό χώρο, καθώς και ότι διεξάγει ένα πολύπλευρο παζάρι με την Τουρκία, την οποία αντιμετωπίζει ως βασικό στρατηγικό εταίρο».

«Κυρίως, όμως, πρόκειται», επισημαίνει καταληκτικά, «για μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ, το οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά αναγορεύσει σε εγγυητή και παράγοντα σταθερότητας, αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για τους λαούς και το βασικό παράγοντα ενθάρρυνσης της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024