Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O όμιλος Stellantis αποχωρεί από την ACEA

O όμιλος Stellantis αποχωρεί από την ACEA

Με δική του πρωτοβουλία ο όμιλος που εκπροσωπεί 14 διαφορετικές φίρμες ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) και θα αναζητήσει νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ηλεκτρικού μέλλοντος

O όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου ως το τέλος του έτους, στο πλαίσιο μιας συνολικά διαφορετικής προσέγγισης εν όψει των προκλήσεων της νέας ηλεκτρικής εποχής και των νέων μορφών κινητικότητας και η οποία, επιβάλλει την απομάκρυνση από το παραδοσιακό lobbying που εκπροσωπεί η ACEA.

Για την ακρίβεια ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συστήσει ένα νέο φόρουμ με την ονομασία Freedom of Mobility που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2023. Ο στόχος του φόρουμ θα είναι η αναζήτηση νέων ιδεών και τρόπων για την «επίτευξη ασφαλούς, προσιτής και βιώσιμης κινητικότητας για την κοινωνία εν όψει των προκλήσεων που παρουσιάζει η παγκόσμια κλιματική αλλαγή».

Η απόφαση του ομίλου Stellantis ο οποίος περιλαμβάνει 14 αυτοκινητοβιομηχανίες έρχεται μια εβδομάδα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην υποχωρήσει στις πιέσεις, υποστηρίζοντας την ολοκληρωτική απαγόρευση διάθεσης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.

«Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα δημόσιο φόρουμ όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνεισφέρουν στην απάντηση των κρίσιμων ερωτημάτων και στην συζήτηση για μια κινητικότητα απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων και θα δώσουν τις νέες κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares.

Να σημειωθεί ότι ο Carlos Tavares υπήρξε κατά το πρόσφατο παρελθόν πρόεδρος της ACEA η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα 16 κατασκευαστών αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Nα σημειωθεί ότι μέλη της ACEA δεν αποτελούν οι νέες αφίξεις στην ευρωπαϊκή επικράτεια όπως η Tesla, αλλά και ορισμένοι ασιάτες κατασκευαστές μεταξύ των οποίων οι Suzuki και Subaru. Σε κάθε περίπτωση ο όμιλος Stellantis αποτελεί την πρώτη σημαντική αποχώρηση από τους κόλπους της ACEA η οποία επιφορτίζεται με την υποστήριξη των συμφερόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας έναντι των πολιτικών που δρομολογούνται από τις Βρυξέλλες.

Αναμενόμενα, η ACEA εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση του ομίλου Stellantis όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αν και η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου σέβεται απολύτως την απόφαση της Stellantis να αποχωρήσει από μέλος της Ένωσης στο τέλος του έτους, λυπάται για την απόφαση της αποχωρήσής τους. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να δρούμε ως μια κοινή ισχυρή φωνή για τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024