Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραγούδια του Τόρου Τακεμίτσου στο Επιγραφικό Μουσείο

Τραγούδια του Τόρου Τακεμίτσου στο Επιγραφικό Μουσείο

Τα τραγούδια του Τόρου Τακεμίτσου είναι ραμμένα για παραστάσεις μουσικού θεάτρου, τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90,

Το Duo Hedi (η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης), ένα από τα πιο δραστήρια νέα σχήματα μουσικής δωματίου, συνεργάζεται με το εικαστικό ντουέτο VASKOS (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης) για τη site specific πολυμορφική περφόρμανς με τίτλο Will Tomorrow, Ι Wonder, Be Cloudy or Clear?, βασισμένη σε τραγούδια του Ιάπωνα συνθέτη Τόρου Τακεμίτσου.

Το έργο, μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στον εσωτερικό κήπο (αίθριο) του Επιγραφικού Μουσείου (Τοσίτσα 1) το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 20.30.

Το Επιγραφικό Μουσείο, αυτό το μοναδικό αστικό μνημείο που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αναμορφώθηκε κατά τη δεκαετία του ’50 από́ τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό, συνδιαλέγεται δυναμικά με τον συναρπαστικό κόσμο του Ιάπωνα συνθέτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Τα τραγούδια του Τόρου Τακεμίτσου αποτελούν μια ελάχιστα προβεβλημένη πτυχή της εργογραφίας του έξω από τα σύνορα της πατρίδας του.

Γραμμένα για παραστάσεις μουσικού θεάτρου, τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, εντυπωσιάζουν με την υβριδική, παιγνιώδη αισθητική τους, ένα κράμα μπλουζ, τζαζ, μιούζικαλ και japonais επιρροών.

Εκεί που η Ανατολή κλείνει το μάτι στη Δύση, τα σύνορα αμβλύνονται και η μουσική του Τακεμίτσου μας πλημμυρίζει με τη μοναδική αίσθηση οικειότητας, εγγύτητας, επικοινωνίας με την τέχνη και την κοινωνία που μόνο οι σπουδαίες δημιουργίες μπορούν να προκαλέσουν.

Το Duo Hedi (η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης) προσεγγίζει τη μουσική αντλώντας έμπνευση από τις πολυσχιδείς αναφορές του συνθέτη.

Το αμερικανικό σινεμά, τα εισαγόμενα ουίσκι, οι διαφημίσεις της Coca-Cola, ο Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα σπιρίτσουαλ, η ευρωπαϊκή ποπ, οι ταινίες του Κουροσάβα, ο Λευκάδιος Χερν, οι κερασιές, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος συνθέτουν το τραγουδιστικό σύμπαν του δημιουργού, γοητευτικό και συχνά προβοκατόρικο.

Το εικαστικό ντουέτο VASKOS (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης) επιχειρεί να γεφυρώσει τον δυτικό μοντερνισμό του 20ού αιώνα με πρακτικές που απηχούν την ιαπωνική ευαισθησία, μέσα από την έμφαση στις έννοιες της πτύχωσης, του δεσίματος, της εύσχημης χωροθέτησης των αντικειμένων.

Παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση
Will Tomorrow, I Wonder, Be Cloudy or Clear?
Τραγούδια του Τόρου Τακεμίτσου
18, 19 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης: 20.30
Εσωτερικός κήπος (αίθριο) Επιγραφικού Μουσείου (Τοσίτσα 1)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

 

Μουσική: Τόρου Τακεμίτσου
Διασκευή, προσαρμογή, ερμηνεία: Duo Hedi (Αναστασία Κότσαλη,
μεσόφωνοςΚώστας Ζιγκερίδης, ακορντεόν)
Εικαστική και σκηνοθετική επιμέλεια: VASKOS (Βασίλης ΝούλαςΚώστας Τζημούλης)

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024