Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα αναπτύσσει πυρηνικά μόνο για αυτοάμυνα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Η Κίνα αναπτύσσει πυρηνικά μόνο για αυτοάμυνα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Η Κίνα έχει προχωρήσει «εντυπωσιακά» στην ανάπτυξη νεών πυρηνικών όπλων, τα οποία ωστόσο δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει παρά μόνο για αυτοάμυνα και δεν προτίθεται να κινηθεί ποτέ πρώτη

Στην ανάγκη του Πεκίνου για αυτοάμυνα απέδωσε την ανάπτυξη των πυρηνικών της χώρας ο υπουργός κινέζος υπουργός Άμυνας Ουέι Φενγκέ.

Η Κίνα έχει προχωρήσει «εντυπωσιακά» στην ανάπτυξη νεών πυρηνικών όπλων, τα οποία ωστόσο όπως δηλώνει ο υπουργός άμυνας της χώρας δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει παρά μόνο για αυτοάμυνα και δεν προτίθεται να κινηθεί ποτέ πρώτη.

Οι υπουργοί Άμυνας Κίνας και ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είχαν απευθείας συνομιλίες την Παρασκευή, με τις δύο πλευρές να μην αλλάζουν θέση σε σχέση με την διαφωνία τους για το δικαίωμα της Ταϊβάν να αυτοδιοικείται, με το Πεκίνο να παραμένει στην άποψη του ότι αποτελεί μέρος της Κίνας/

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις περσινές αναφορές για την κατασκευή περισσότερων από 100 νέων πυραυλικών σιλό στα ανατολικά της Κίνας, την Κυριακή, ο κ. Ουέι είπε ότι η Κίνα «ακολουθούσε πάντα την κατάλληλη πορεία για την ανάπτυξη πυρηνικών δυνατοτήτων, που έχουν σαν στόχο την προστασία της χώρας μας».

Όπως είπε τα πυρηνικά όπλα που παρουσιάστηκαν σε στρατιωτική παρέλαση του 2019 στο Πεκίνο – συμπεριλαμβανομένων αναβαθμισμένων εκτοξευτών για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους DF-41 της Κίνας – ήταν λειτουργικά.

«Η Κίνα έχει αναπτύξει τις δυνατότητές της για πάνω από πέντε δεκαετίες. Είναι δίκαιο να πούμε ότι υπήρξε εντυπωσιακή πρόοδος», δήλωσε. «Η πολιτική της Κίνας είναι συνεπής. Τα χρησιμοποιούμε για αυτοάμυνα. Δεν θα είμαστε οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Κίνα επιδιώκει μόνο την ειρήνη και τη σταθερότητα και δεν έχει τον ρόλο του επιτιθέμενου, καλώντας τις ΗΠΑ να «ενισχύσουν την αλληλεγγύη και να αντιταχθούν στην αντιπαράθεση και τη διαίρεση».

Τέλος επεσήμανε ότι η Κίνα απέρριψε αποφασιστικά «τις συκοφαντίες, τις κατηγορίες, ακόμη και τις απειλές των ΗΠΑ» στη συνομιλία του με τον Όστιν.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024