Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Εξεταστική Επιτροπή: «Κορύφωση μιας απόπειρας πραξικοπήματος» η επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ – Εξεταστική Επιτροπή: «Κορύφωση μιας απόπειρας πραξικοπήματος» η επίθεση στο Καπιτώλιο

Oι διαδηλωτές έκαναν έφοδο στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου με την «ενθάρρυνση» του ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής Μπένι Τόμσον, τονίζοντας ότι επρόκειτο για την «κορύφωση μιας απόπειρας πραξικοπήματος» στις ΗΠΑ.

Η επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο των ΗΠΑ την 6η Ιανουαρίου 2021 αποτέλεσε την «κορύφωση μιας απόπειρας πραξικοπήματος» στη χώρα, τόνισε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσιάζοντας δημόσια, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε για τις ευθύνες του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τα αιματηρά επεισόδια που συντάραξαν την αμερικανική δημοκρατία.

Με την «ενθάρρυνση» του Τραμπ

Εκείνη την ημέρα, οι διαδηλωτές έκαναν έφοδο στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου με την «ενθάρρυνση» του ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου, τόνισε ο πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, ο δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον.

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση των συμπερασμάτων της επιτροπής άρχισε γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδας), σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

Τον τελευταίο χρόνο, τα μέλη της – επτά κοινοβουλευτικοί των Δημοκρατικών, δύο των Ρεπουμπλικάνων – άκουσαν πάνω από 1.000 μάρτυρες, ανάμεσά τους δύο παιδιά του πρώην προέδρου, και μελέτησαν 140.000 έγγραφα στην προσπάθειά τους να φωτίσουν τις πράξεις και τις χειρονομίες του κ. Τραμπ πριν αρχίσει η επίθεση, κατά τη διάρκειά της και μετά.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024