Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ τζούνιορ: Κατέθεσε στην Επιτροπή που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τραμπ τζούνιορ: Κατέθεσε στην Επιτροπή που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά κατηγορίες πως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε στη βία τους οπαδούς του που εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου προκαλώντας χάος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), γιος του ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου των ΗΠΑ, κατέθεσε προχθές Τρίτη ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργεί έρευνα επικεντρωμένη στον ρόλο του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου στην επίθεση οπαδών του εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021, κατά χθεσινά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ.

«Να καταδικάσει αυτά τα σκ…»

Η επιτροπή, αποτελούμενη κυρίως από Δημοκρατικούς, ενδιαφερόταν για οποιαδήποτε πληροφορία διέθετε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για τις πράξεις και τις χειρονομίες του πατέρα του την 6η Ιανουαρίου 2021.

Στο επίκεντρο της έρευνάς της βρίσκονται οι κατηγορίες πως ο τέως πρόεδρος υποκίνησε στη βία τους οπαδούς του που εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου προκαλώντας χάος, έπειτα από μήνες αβάσιμων καταγγελιών από πλευράς του περί εκλογικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Eχει στην κατοχή της ιδίως επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου με τον γενικό γραμματέα της προεδρίας («προσωπάρχη»), τον Μαρκ Μέντοους.

«Πρέπει να καταδικάσει αυτά τα σκ… το συντομότερο δυνατόν», τόνιζε ο γιος του ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου σε SMS που έστειλε στον κ. Μέντοους εν μέσω της εισβολής.

Η κατάθεση του Τραμπ του νεότερου στην επιτροπή ακολούθησε αυτές άλλων μελών της οικογένειας του τέως προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ. Τόσο η κόρη όσο και ο γαμπρός του μεγιστάνα ήταν σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Κοντά στην ολοκλήρωση

Η ειδική εξεταστική επιτροπή θεωρείται πως βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνάς της. Σκοπεύει να κάνει δημόσιες ακροάσεις τον Ιούνιο.

Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προεξοφλείται πως θα διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και θα δει τη δουλειά της να ενταφιάζεται.

Ούτε η επιτροπή, ούτε εκπρόσωποι του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ζητήσει σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024