Δήμος Πεντέλης: Η Δήμαρχος ενημέρωσε πως υπάρχουν 315 ιδιωτικά οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί
Ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, αποκάλυψε πως από τα 588 οικόπεδα του Δήμου έχουν καθαριστεί τα 273 μόλις και στις 20/6 ο Δήμος θα προβεί σε αναγκαστικό καθαρισμό τους και θα χρεώσει στους ιδιοκτήτες το προβλεπόμενο ποσό.
Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Πεντέλης, για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης 9/6, η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά.
Κατά την παρουσίαση του σχεδίου αυτά που ξεχώρισαν είναι 2 στοιχεία: α) Πως παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και ειδοποιήσεις ακόμη παραμένουν αρκετά ιδιόκτητα οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί. Από τα 588 καταγεγραμμένα, έχουν καθαριστεί τα 278. β) Είναι η παραδοχή της Δημάρχου πως για την φετινή περίοδο ο Δήμος Πεντέλης μετά και τις τελευταίες προσλήψεις σε προσωπικό θεωρείται επαρκής ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Το σχέδιο εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια Αττικής, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης και τον ΣΠΑΠ.
Με βάση το σχέδιο, στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ο Δήμος θα διαθέτει σε συγκεκριμένα σημεία:
- Ένα βυτιοφόρο στο ΝΙΕΘ (και βράδυ)
- Ένα όχημα υδροφόρο στο κοιμητήριο Μελισσίων
- Ένα όχημα 4Χ4 στα Μελίσσια
- Ένα όχημα 4Χ4 στη Νέα Πεντέλη (και βράδυ)
- Ένα όχημα Unimog στην Πεντέλη
Επιπλέον ένα όχημα θα διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής στη Νέα Πεντέλη, ένα όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Πεντέλη και ένα βυτιοφόρο από τον ΣΠΑΠ.
Στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου θα διαθέτει επιπλέον:
- Δύο οχήματα 4Χ4 στα Μελίσσια και
- Ένα όχημα 4Χ4 σε Πεντέλη, Νταού.
- Ένα όχημα από την Πυροσβεστική υπηρεσία στον Μπάκα.
Συνολικά 12 οχήματα (9 του Δήμου, τρία λοιπών φορέων), ενώ σε εφεδρεία στον χώρο των εθελοντών θα τουλάχιστον υπάρχουν άλλα τρία οχήματα του Δήμου.
Παράλληλα, ο Δήμος Πεντέλης, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στον καθαρισμό των δημοτικών χώρων και στην επίβλεψη του καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων.
Στόχος του σχεδίου, είπε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, είναι ο Δήμος να έχει άμεση επέμβαση σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς στις δασικές εκτάσεις του και να την αντιμετωπίσει, μέχρι να επέμβει η πυροσβεστική. Σημείωσε επίσης: «ο Δήμος Πεντέλης εφέτος έχει αυξημένη ετοιμότητα και βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιπυρική περίοδο, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας».
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442