Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλτική: NATO και Ρωσία πραγματοποιούν ταυτόχρονα ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή

Βαλτική: NATO και Ρωσία πραγματοποιούν ταυτόχρονα ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή

Οι στρατιωτικές δυνάμεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα βρεθούν δίπλα - δίπλα στη Βαλτική

Δεκάδες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Βαλτική, εν μέσω αυξανόμενης έντασης στην περιοχή αυτή όπου διεξάγονται ταυτόχρονα στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ναυτικές τακτικές ομάδες του Στόλου της Βαλτικής απέπλευσαν από τις βάσεις τους και έχουν αναπτυχθεί σε προκαθορισμένες ζώνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Περί τα 60 πλοία και 40 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν στις ασκήσεις, που διεξάγονται σε θάλασσα και στην ξηρά, στα κέντρα εκπαίδευσης του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Οι ρωσικές ασκήσεις συμπίπτουν χρονικά με τις ετήσιες ασκήσεις που διεξάγει από την Κυριακή το ΝΑΤΟ στην Βαλτική, με την ονομασία Baltops 22, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Όξυνση της έντασης

Η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της υψηλής έντασης που επικρατεί ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση από τα τέλη του Φεβρουαρίου και την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Θάλασσα της Βαλτικής αποτελεί ζώνη υψηλής στρατηγικής σημασίας και έγινε το επίκεντρο της προσοχής με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η ένταξη των δύο χωρών, την οποία μπλοκάρει η Τουρκία, θα μετέτρεπε την Βαλτική σε «νατοϊκή λίμνη», καθώς όλες οι παράκτιες χώρες εκτός της Ρωσίας, είναι μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Σε ένδειξη της σημασίας της ζώνης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ μετέβη το περασμένο Σάββατο στην Στοκχόλμη με το ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge, το οποίο προορίζεται για αποβατικές επιχειρήσεις σε εχθρικές ακτές

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024