Μέτρα για τις φωτιές: Καθαρισμός δασών, συντήρηση σε δασικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες
Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού δασών και συντήρησης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη χώρα, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σε περισσότερες από 60 δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών ο Υμηττός, το Σεΐχ-Σου, ο Πόρος, το Προκόπι στη Β. Εύβοια, το Κάτω Νευροκόπι, ο Αίνος της Κεφαλλονιάς, η Στροφυλιά στην Ολυμπία, πραγματοποιούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί, απομακρύνεται συσσωρευμένη επί δεκαετίες καύσιμη βιομάζα, συντηρούνται δασικοί δρόμοι και διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες.
Καθαρισμός και απομάκρυνση καύσιμης ύλης από τον Υμηττό
Στον Υμηττό υλοποιούνται εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης καύσιμης ύλης σε δασική έκταση 2.220 στρεμμάτων, διαπλάτυνσης και συντήρησης δασικού οδικού δικτύου μήκους 90 χιλιομέτρων ενώ απομακρύνονται αυθαίρετες ξύλινες κατασκευές.
Αυτοψία σε τρεις περιοχές καθαρισμού
Αυτοψία σε τρεις περιοχές καθαρισμού του Υμηττού, την περιοχή Παύλου Μελά στις υπώρειες του βουνού στον Καρέα, τον λόφο Αράπη και το Πανόραμα Βούλας, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση και τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Γκουντούφα.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών «Antinero» υλοποιείται με χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και 22 εκατομμυρίων ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.
Συνολικά το πρόγραμμα καθαρισμών εκτείνεται σε έκταση 77.000 στρεμμάτων, διανοίγονται 12.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και συντηρούνται 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59