
ΕΕ: Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου και το πλαφόν στις τιμές
Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.
Στην κοινή προμήθεια φυσικού αερίου που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρεί την Ευρώπη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μιλώντας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 30ης-31ης Μαΐου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Για την πλατφόρμα κοινής αγοράς
Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία πλατφόρμα κοινής αγοράς, έτσι ώστε τα κράτη-μέλη να μπορούν να αγοράζουν φυσικό αέριο από κοινού, ενώ σχετικά με την κοινή αποθήκευση υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.
Η κυρία Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε επισταμένως και στον υψηλό κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας που απειλεί τουλάχιστον 275 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη λόγω του πολέμου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα των τιμών στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να γίνει προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τιμές του φυσικού αερίου με τους διεθνείς εταίρους μέσω ανώτατου ορίου τιμής και προσέθεσε ότι έχει ανατεθεί στην Κομισιόν να το αναλύσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα Αριστερά: Βαρύτατη πολιτικά και θεσμικά η άρνηση Τζαβέλλα – Η Βουλή δεν είναι πάρεργο
- Πόσο κοντά μας είναι μια νέα οικονομική κρίση και γιατί δεν θα εξελιχθεί όπως η προηγούμενη;
- Οι σκιές του Έπσταϊν: Η κατάθεση της φύλακα, το «ύστατο» σημείωμα και ο συγκρατούμενος με τετράκις ισόβια
- Έμπολα: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει υποψήφια εμβόλια και διαθέσιμα σχήματα φαρμακευτικής αγωγής
- ΠΑΣΟΚ για άρνηση Τζαβέλλα: Ζούμε αλλεπάλληλες σκηνές στο έργο της συγκάλυψης
- Μαραντόνα, ετών 19: Το γκολ του αιώνα που… παραλίγο να μπει 6 χρόνια νωρίτερα (vids)







