Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 3: Στην τελική ευθεία

Polestar 3: Στην τελική ευθεία

Η σουηδική φίρμα συνεχίζει τη σταδιακή αποκάλυψη του νέου της, αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV και εξαιρετικά σημαντικού για τους στόχους πωλήσεων της μοντέλου

Η Polestar αποκαλύπτει μια ακόμα όψη του νέου Polestar 3, αυτήν την φορά χωρίς καμουφλάζ εν όψει της πρεμιέρας του μοντέλου η οποία έχει ήδη κλειδώσει για τον προσεχή Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου το Polestar 3 αντλεί τις επιρροές του από το πρωτότυπο Precept, επιδιώκοντας να κάνει ένα ακόμα βήμα μακρύτερα από την εικόνα της Volvo και προς την εύρεση μιας νέας σχεδιαστικής ταυτότητας για την Polestar.

Αντιθέτως η τεχνολογία θα προέλθει από την Volvo καθώς αφετηρία για το για το Polestar 3 θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική SPA2 όπου θα φιλοξενείται επίσης και το νέο XC90.

Mε δεδομένο ότι πρόκειται για καινούρια πλατφόρμα προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της ούτε και για τους ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, θα είναι νέας γενιάς.

Όπως όμως έχει ανακοινωθεί, τόσο το Polestar 3 όσο και το νέο XC90 αναμένεται να επωφεληθούν από σημαντικές ψηφιακές αναβαθμίσεις με αφετηρία ένα νέο λειτουργικό και infotainment δια χειρός Google.

Aυτό που δεν αναμένεται να υπάρξει στην περίπτωση του Polestar 3 είναι μια επταθέσια έκδοση καθώς η σουηδική φίρμα θέλει να δώσει έμφαση στις επιδόσεις και τον δυναμισμό.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Polestar 3 αναμένεται να υιοθετήσει σπορ ρυθμίσεις πλαισίου και μια διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων προς όφελος μεγαλύτερης ισχύος. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την μπαταρία ωστόσο αυτή θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χλμ.

Ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών του, το νέο Polestar 3 αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό μοντέλο για την φίρμα καθώς όπως έχει ήδη επισημάνει ο επικεφαλής της φίρμας Thomas Ingenlath θα κατασκευάζεται με ρυθμό 65.000 μονάδων ετησίως ενώ ήδη υπάρχει στα σκαριά συμφωνία με εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για την παροχή από μέρους της Polestar ενός στόλου 65.000 αυτοκινήτων με ορίζοντα πενταετίας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024