Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Doblo & E-Doblo: Επαγγελματική… ηλεκτροκίνηση

Fiat Doblo & E-Doblo: Επαγγελματική… ηλεκτροκίνηση

H γκάμα της Fiat υποδέχεται την ανανεωμένη εκδοχή του Doblo που συνοδεύεται και από μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση

Η γκάμα της Fiat προσθέτει μια ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση με την μορφή του νέου Doblo, η ανανέωση του οποίου έφερε μαζί της και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι το E-Doblo αποτελεί το τρίτο κατά σειρά ηλεκτρικό van δια χειρός Fiat καθώς η γκάμα της ιταλικής φίρμας περιλαμβάνει ήδη τα e-Ducato και E-Scudo. Όπως εύκολα υποθέτει κανείς το ιταλικό ηλεκτροκίνητο van αξιοποιεί την τεχνολογία του ομίλου Stellantis και συγκεκριμένα την πλατφόρμα EMP2 όπου φιλοξενούνται επίσης τα εξίσου ηλεκτρικά Peugeot e-Partner και Citroen e-Berlingo με τα οποία αναμενόμενα μοιράζεται πολλά κοινά.

Την κίνηση αναλαμβάνει ηλεκτρικό μοτέρ 100 kW (136 ίπποι) που τροφοδοτείται από  μπαταρία 50 kWh. Η αυτονομία διαμορφώνεται σε 280 χλμ. δηλαδή λίγο ψηλότερα σε σχέση με τα ομογάλακτα γαλλικά van ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης Normal, Eco και Power, αναλόγως αν επιθυμεί περισσότερη ισχύ ή εξοικονόμηση ενέργειας με στόχο να μεγιστοποιήσει τα ενεργειακά αποθέματα της μπαταρίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία φόρτισης, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχυφορτιστή έως και με 100 kW, με την υπόσχεση αναπλήρωσης της ενέργειας έως το 80% σε μισή ώρα. Το ηλεκτρικό van διαθέτει επίσης το σύστημα Magic Plug το οποίο έγκειται στη δυνατότητα αξιοποίησης της ενέργειας της μπαταρίας για την φόρτιση άλλων συσκευών.

Το μέγιστο βάρος φόρτωσης της ηλεκτρικής έκδοσης διαμορφώνεται σε 800 κιλά όπως ενώ το αντίστοιχο μέγεθος της συμβατικής εκδοχής του διαμορφώνεται σε 1.000 κιλά.

Σημειώνεται ότι τόσο το συμβατικό Doblo όσο και το E-Doblo διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα επιλογών αμαξώματος συμπεριλαμβανομένων κλειστής van, επιβατικής πενταθέσιας σε δύο εκδοχές σε ό,τι αφορά το μήκος του μεταξονίου.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές εκδόσεις του ανανεωμένου Doblo, οι δυνητικοί αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο κινητήρων diesel και ενός βενζίνης. Αναλυτικότερα πρόκειται για τετρακύλινδρα diesel μοτέρ με απόδοση 100 και 130 ίππων που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο εννέα σχέσεων. Την βενζινοκίνητη έκδοση εξοπλίζει βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρου με απόδοση 110 ίππους.

Αναβαθμισμένος είναι και ο κατάλογος συστημάτων συστημάτων ασφαλείας  που περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης, αυτόνομη πέδηση, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας και ειδοποίησης σε περίπτωση που η προσοχή του οδηγού αποσπαστεί. Την εξοπλιστική εικόνα συμπληρώνουν head-up display καθώς και κάμερα οπισθοπορείας.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024