Η υπόθεση Τράγκα και οι άλλοι

Βγαίνω από το γραφείο διακεκριμένου γυναικολόγου ο οποίος έχει δεχτεί πλήθος αγωγών. Την περίοδο που έγκυες γυναίκες πέθαιναν από κορωνοϊό, αφού καθοδηγούμενες από τσαρλατάνους ψευτογιατρούς αμφιβόλου κατάρτισης αρνούνταν να εμβολιαστούν, εκείνος δέχτηκε να συμμετάσχει στο σποτ του υπουργείου Υγείας, στο οποίο παρακινούσε τις γυναίκες που ήδη κυοφορούσαν ή σκόπευαν να μείνουν έγκυες να κάνουν το εμβόλιο για να σώσουν τους εαυτούς τους και τα αγέννητα βρέφη τους. Ψεκασμένοι, οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, ανερμάτιστοι και τσαρλατάνοι καθοδηγούμενοι από αντιεμβολιαστές δικηγόρους που την περίοδο της πανδημίας δημιούργησαν φάμπρικα ξεπουλώντας την ανθρώπινη ζωή βομβάρδισαν με αγωγές επιστήμονες που στήριξαν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο καιρός πέρασε, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή, οι αγωγές έμειναν. Μαζί με κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ή και εκατομμύρια. Διότι ο παντός καιρού κόντρα (στη λογική) ρόλος, η απανθρωπιά πίσω από την ηχηρώς διαφημιζόμενη ανθρωπιά φέρνει συχνά υψηλές απολαβές. Στη δικηγορία, στην ιατρική, στη δημοσιογραφία και βέβαια στην πολιτική.

Βαθύπλουτοι πολιτικοί με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία έκαναν καριέρες στα χρόνια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης επιχειρηματολογώντας κατά της Ευρώπης και υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Αυτό που παρέλειπαν να πουν ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος της δίκης τους περιουσίας βρισκόταν σε τράπεζες του εξωτερικού. Βαθυστόχαστοι αναλυτές έσπρωχναν τους πολίτες και τη χώρα στον γκρεμό παριστάνοντας τους ιδεολόγους διανοητές. Τι κι αν τα πόθεν έσχες τους «φώναζαν» την απάτη, εκείνοι συνέχιζαν να ανεβάζουν το ίδιο έργο που δυστυχώς έκοβε εισιτήρια. Γιατί οι ίδιοι φώναζαν πιο δυνατά. Και συνέχισαν να φωνάζουν όταν τη χρηματοπιστωτική κρίση διαδέχτηκε η υγειονομική. Διότι με έναν – καθόλου παράξενο – τρόπο οι τότε αντιευρωπαϊστές είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι με τους σημερινούς αντιεμβολιαστές. Το βασικό είναι να βρίσκουμε έναν λόγο να είμαστε «ΑΝΤΙ» για να διοργανώνουμε πορείες.

Εκπληκτοι τώρα πολλοί αναρωτιούνται πώς δραχμιστής δημοσιογράφος είχε κινητή περιουσία εκατομμυρίων ευρώ και ακίνητη στις πιο ακριβές χώρες του κόσμου. Πώς, όπως αποκαλύφθηκε, η εφημερίδα «Χώρα» είχε λάβει κρατική διαφήμιση από την κυβέρνηση Καραμανλή 1.425.943 ευρώ. Πολλά στόματα άρχισαν να ανοίγουν, κάτι καλό, μήπως την επόμενη φορά που κάποιος θα πουλήσει επανάσταση εκ του ασφαλούς, αγνοηθεί. Αλλά αν κάθε φορά αυτό συμβαίνει μετά θάνατον, πάλι κάτι πάει λάθος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr