
Τουρκία: Οι επιδιώξεις Ερντογάν στην εμμονή για αποστρατικοποίηση των νησιών
Η ικανοποίηση επεκτατικών επιδιώξεων περνούν μέσα από την εμμονή του Ερντογάν για αποστρατικοποίηση των νησιών μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και θρασύτητας. Αφενός, ζητάει την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τη χώρα μας και αφετέρου, απειλεί ότι θα θέσει θέμα κυριαρχίας τους, αν αυτό δεν συμβεί. Για ποιο λόγο κινείται με το συγκεκριμένο τρόπο;
Ο Λάμπρος Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α., μίλησε στο Action24 και στην εκπομπή του Φώτη Κάρυδα, SocialNet, αναλύοντας τις επιδιώξεις που έχει. «Έχει ενδιαφέρον η εμμονή της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών, διότι δεν απειλείται από την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων», ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή και εξήγησε: «Το γνωρίζουμε, άλλωστε, όλοι αυτό. Το ζητάει επειδή ξέρει ότι αν φύγει ο στρατός ή βαριά οπλικά συστήματα είναι εύκολο να καταλάβει ένα νησί».
Ο κ. Τζούμης θεωρεί ότι θα υπάρχει το αμέσως προσεχές διάστημα ένταση μεταξύ των δύο χωρών. «Αποτελεί επιλογή της Τουρκίας να δημιουργεί ένταση και είμαι πεπεισμένος ότι θα ενταθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα», ξεκαθάρισε ο Αντιστράτηγος ε.α.: «Μπορεί να μη δημιουργήσει ένταση εντός του καλοκαιριού, αλλά από το Φθινόπωρο ουδείς γνωρίζει. Όσο πλησιάζει το 2023 και οι εκλογές της Τουρκίας, τόσο θα προετοιμαζόμαστε για μια κρίση».
- Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Πώς τα ουκρανικά drones προκάλεσαν πολιτική κρίση
- Politico: Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στον Πούτιν να εισβάλλει σε ξένες χώρες – Διεθνής ανησυχία
- Πάνος Πανόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»
- Αρνητικός στον χανταϊό ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται σε καραντίνα στο «Αττικόν»
- Κέρκυρα: Συνελήφθη 54χρονη που μαχαίρωσε τον σύντροφό της
- Το… Final-4 στη φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

