Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lynk & Co The Next Day Concept: Σε νέα σχεδιαστική εποχή

Lynk & Co The Next Day Concept: Σε νέα σχεδιαστική εποχή

Η κινεζική φίρμα παρουσιάζει την μετεξέλιξη του σχεδιαστικού της κώδικα με ένα concept που είναι εμπνευσμένο από την ανατολή του ηλίου και αξιοποιεί plug-in υβριδική τεχνολογία

Σε μια πιο τολμηρή σχεδιαστική κατεύθυνση προσανατολίζεται η κινεζική Lynk&Co, παρουσιάζοντας τα μελλοντικά της σχέδια μέσω ενός πρωτοτύπου με την… σαφή ονομασία The Next Day.

Το επιβλητικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Κίνα υιοθετεί την μορφή ενός τετράθυρου και τετραθέσιου coupe δίνοντας μια πρώτη γεύση από τα επόμενα σχέδια της φίρμας χωρίς βέβαια να λείπουν οι σχεδιαστικές υπερβολές όπως ακριβώς επιβάλλει το είδος των concept cars.

Πλην της εικόνας του προς το παρόν η Lynk& Co δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες για το επιβλητικό πρωτότυπο υπογραμμίζοντας μόνο ότι η σχεδιαστική έμπνευση προήλθε από την εικόνα της ανατολής του ήλιου πάνω από μια πόλη γεμάτη με ουρανοξύστες.

Ανεξαρτήτως των στοιχείων που αποτέλεσαν την έμπνευση, είναι προφανές ότι το πρωτότυπο μοντέλο διατηρεί ορισμένα από τα αισθητικά στοιχεία με τα οποία είναι συνδεδεμένη η κινεζική φίρμα καθώς αρκεί μια απλή παρατήρηση στην όψη του για να αναγνωρίσει κανείς τα γνώριμα μοτίβα των μοντέλων της φίρμας.

Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αισθητικής του είναι όσα εξελίσσονται σχεδιαστικά από την τρίτη κολώνα και πίσω. Εκτός από την ιριδίζουσα απόχρωση που παραπέμπει στις αποχρώσεις της ανατολής, οι φόρμες  που σχηματίζουν ο συνδυασμός του πίσω παρμπρίζ και του και της shooting brake κατάληξης έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να θυμίζει το «σκοτάδι που υποχωρεί μπροστά στις πρώτες ακτίνες φωτός», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η κινεζική φίρμα.

Στα ιδιαίτερα στοιχεία της σχεδίασης συγκαταλέγεται επίσης η χαρακτηριστική χάραξη των πίσω φωτιστικών σωμάτων που διατρέχουν όλο το πλάτος. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται ότι το μέρος εκείνο που βρίσκεται στο ενδιάμεσο, εντάσσεται στην ενεργή αεροδυναμική πτέρυγα και κινείται μαζί με αυτήν αποκαλύπτοντας το εξίσου φωτιζόμενο έμβλημα της φίρμας.

Στην concept εκκεντρικότητα υπακούει και η σχεδίαση των θυρών καθώς αφενός οι πίσω πόρτες ανοίγουν αντίθετα από τις μπροστινές και προς τα πάνω, διάταξη που υιοθετείται και από τις μπροστινές πόρτες.

Ανάλογο είναι το σχεδιαστικό ύφος και στο τετραθέσιο εσωτερικό που επενδύεται από μπλε βελούδο και διανθίζεται με πορτοκαλί στοιχεία πάντα στο σκεπτικό των χρωμάτων της ανατολής του ήλιου. Με το σκεπτικό της αυτόνομης οδήγησης το τιμόνι υιοθετεί μια τετραγωνισμένη σχεδίαση και ενσωματώνει στο κέντρο τον πίνακα οργάνων. Συνδυάζεται με μια ευμεγέθη οθόνη που εκτελεί χρέη συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ το παρμπρίζ μπορεί λειτουργεί εν είδει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το κινητήριο σύνολο παρά μόνο ότι πρόκειται για υβριδικής τεχνολογίας σύνολο με την ονομασία E-Motive. Με δεδομένη την μελλοντολογική χρησιμότητα του concept προφανώς, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο αξιοποιεί μεγαλύτερη μπαταρία προς όφελος της αυτονομίας αλλά και των επιδόσεων.

Βάσει των στοιχείων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η ηλεκτρική αυτονομία διαμορφώνεται σε 200 χλμ. ενώ τον ρόλο του κινητήρα εσωτερικής καύσης αναμένεται να αναλάβει ο τρικύλινδρος βενζίνης 1,5 λίτρου του ομίλου.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024