Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΙ: Παράταση μέχρι 19 Ιουνίου στη διαβούλευση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ

ΑΕΙ: Παράταση μέχρι 19 Ιουνίου στη διαβούλευση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ

Οι πρυτάνεις διαφωνούν με συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και κυρίως με την σύνθεση των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.

Μέχρι τις 19 Ιουνίου παρατείνεται η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, μετά από σχετική σημερινή συμφωνία των διοικήσεών τους με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, που εκφράζουν έντονες διαφωνίες για συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και κυρίως για την σύνθεση των νέων Συμβουλίων Διοίκησης που προτείνει το υπουργείο Παιδείας, ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν το νέο νομοσχέδιο, καθώς περιλαμβάνει περισσότερα από 340 άρθρα.

Εκπρόσωποι των πανεπιστημίων διαφωνούν και με το θέμα της μη μονιμοποίησης των διδασκόντων της βαθμίδας του Επίκουρου καθηγητή, καθώς και με τον αποκλεισμό των αναπληρωτών καθηγητών από θέσεις διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι, με το νέο πλαίσιο, αυτές θα μπορούν να τις καταλάβουν μόνο οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές.

Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ δεσμεύτηκαν να θέσουν όλα τα παραπάνω θέματα στις Συγκλήτους των πανεπιστημίων τους και να ξανασυναντηθούν σε δέκα ημέρες, για να λάβουν αποφάσεις επί του θέματος.

Από την πλευρά τού υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε πως «στην Σύνοδο τονίστηκε ότι υπουργείο και πρυτάνεις συμφωνούν στη μεγάλη πλειονότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ζητήματα, με διαφορετικές προσεγγίσεις να εστιάζουν κατά βάση στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε και πάλι ότι αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις και πως θα ενσωματώσει αρκετές από αυτές που ήδη έχουν κατατεθεί.

Πάντως, στο αίτημα συγκεκριμένων ανώτατων Ιδρυμάτων, για αλλαγή των διατάξεων που ορίζουν επιλογή του πρύτανη μέσα από τα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ και για διατήρηση της απευθείας εκλογής του, η υπουργός Παιδείας φέρεται να απάντησε ότι οι κανόνες αντιπροσωπευτικότητας για απευθείας εκλογή από τη βάση, που απαιτούνται στη Βουλή ή, για παράδειγμα, στους Δήμους της χώρας, δεν ισχύουν, ούτε είναι απαραίτητοι στα ΑΕΙ.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024