Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη δημιουργεί μοναδικές τσάντες

Η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη δημιουργεί μοναδικές τσάντες

Η 24χρονη σχεδιάστρια, μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Swarovski, διακρίθηκε στην κατηγορία τέχνες και πολιτισμός, για τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση χειροποίητων τσαντών της, Marina Raphael.

Η έμπνευση για εκείνη υπήρξαν οι γυναίκες της οικογένειάς της, η μητέρα της Ανούσκα Ραφαήλ και η γιαγιά της Marina Giori Swarovski, ώστε να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία τη δική της πορεία.

Η καταγωγή της μητέρας της, αντί να την τρομάξει, την πυροδότησε με επιπλέον δύναμη και ενέργεια, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, που ήταν από την αρχή υψηλές.

Το αποτέλεσμα; Ένα εκπληκτικό brand που φέρει το όνομά της και συνδυάζει τη μοντέρνα με τη διαχρονική φινέτσα.

Κάθε τσάντα είναι μια ωδή στη διακριτική πολυτέλεια και ένας φόρος-τιμής στην κληρονομιά των Swarovski αλλά και στις ελληνικές ρίζες της.

Αμέσως μετά τις σπουδές της, η Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη αποφάσισε να συνδυάσει το πάθος της για τον κόσμο των επιχειρήσεων με τη μόδα, και με εφόδια τις πολύτιμες συμβουλές της οικογένειάς της, δημιούργησε το luxury brand, Marina Raphael.

Η μάρκα, η οποία είναι αγαπητή σε διασημότητες από τη Rita Ora έως την Jessica Alba και λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία μηδενικών απορριμμάτων, σημείωσε αύξηση 420% στα έσοδα της εν μέσω πανδημίας.

Φέτος ευελπιστεί να διπλασιάσει τις πωλήσεις, στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εντυπωσιακές, φινετσάτες τσάντες της, αποτελούν κομψοτεχνήματα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στην ντουλάπα της.

Πρόκειται για τσάντες μοναδικής αισθητικής, οι οποίες συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο στοιχείο, κάνοντας όποιον τις κρατά, να νιώθει ξεχωριστός.

Σε πολλά μάλιστα σχέδια, είναι έκδηλη η επιρροή της Μαρίνας Ραφαήλ-Βογιατζάκη από το ελληνικό τοπίο και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Η ίδια δηλώνει για τις δημιουργίες της πως το προσεκτικό, σχεδόν «αψεγάδιαστο», κόψιμο ενός κρυστάλλου, έθεσε παρόμοια υψηλά στάνταρ και για την εταιρεία της μαθαίνοντας να εκτιμά το κομμάτι της τεχνογνωσίας και του μόχθου πίσω από κάθε σχέδιο και στάδιο δημιουργίας ενός μοναδικού αξεσουάρ.

Εστίαζει στη δομή, στη δημιουργικότητα, στην ποιότητα και στο μινιμαλισμό.

Δημιουργεί συλλογές τόσο ξεχωριστές, όσο το άτομο που τις φορούν.

Ένα «στολίδι» για τον καθένα!

Στόχος της να σχεδιάσει ένα προϊόν που να απευθύνεται προς όλους, καταρρίπτοντας στερεότυπα φύλου, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό αυτού που το κρατάει.

Όλες οι τσάντες κατασκευάζονται χειροποίητα στη Φλωρεντία, από έμπειρους μικροτεχνίτες, χάρη στους οποίους οι δημιουργίες μας παίρνουν σάρκα και οστά.

Με γνώμονα την άψογη εκτέλεση και ύψιστη ποιότητα, αλλά και την εφαρμογή μίας «φιλικής» προς το περιβάλλον πολιτικής, δίνεται συνεχώς βαρύτητα στην εφεύρεση καινοτόμων τρόπων παραγωγής.

Επιλέγοντας μικρές ποσότητες δερμάτινων υλικών κορυφαίας ποιότητας, όπως napa, suede και οικολογικό μαλλί, προσδίδονται βιοδιασπώμενες ιδιότητες στα προϊόντα.

Η κάθε σεζόν παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μίας συγκεκριμένης θεματικής, παρεκκλίνοντας από πιο περίτεχνα prints και πατρόν, σε πιο απλοϊκές γραμμές και αποχρώσεις. Παρομοίως τα κρύσταλλα που χρησιμοποιούνται, ποικίλλουν από μεγάλες επιφάνειες για ένα πιο statement look, μέχρι σε πιο μικρές λεπτομέρειες για μια πιο διακριτική δόση sparkle.

Η συμβουλή που θα έδινε σε όλες τις γυναίκες όσον αφορά την τσάντα τους, είναι να διαλέγουν αυτή που τις αντιπροσωπεύει καλύτερα και να την κρατούν «λάμποντας» από δυναμισμό και αυτοπεποίθηση!

Που μπορεί να βρει κάποιος τις τσάντες

Είναι διαθέσιμες στο Moda Operandi (Αμερική), Luisaviaroma (Ιταλία), Harrods (Λονδίνο), Høyer (Όσλο), El Corte Ingles (Μαδρίτη), Harvey Nichols (Ντόχα), καθώς και σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το One&Only Reethi Rah ( Μαλδίβες).

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα μας βρίσκονται προς πώληση στο Enny Monaco, στο Le Marché και στο 5-άστερο ξενοδοχείο Amanzoe.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024